Dagens rett

Kyllingvinger med godt følge

Vi satser på litt snacks på fredagskvelden. Kyllingvinger er fingermat med masse smak, og i oppskriften du får her finner du tips til godt tilbehør. Rødvin hører selvsagt med, og den franske godbiten vi anbefaler til måltidet er svært populær i sitt hjemland.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kyllingvinger med godt følge

Ingredienser

Kyllingvinger med grillsaus:
Beregn 300 g kyllingvinger pr. person.

Grillsaus:
2 båter hvitløk
2 dl ketchup
½ dl honning
1 ss olje
2 ts karri
1 ss worcestersaus
1 ts paprika
2 ts sitronsaft
1 ts tabasco
litt nykvernet pepper
½ ts salt

Kyllingsticks:
Beregn 150 g skinn- og benfritt kyllingkjøtt pr. person.

1 egg
½-1 dl strøkavring
1 ts salt
½ ts pepper

Grønnsaksstaver:
Beregn ca. 150 g grønnsaker pr. person.

Løkdip:
3 dl lettrømme
3 ss finrevet løk
noen små løkringer

Tzatziki:
3 dl naturell yoghurt
1 agurk
2 båter hvitløk
½ ts salt
litt nykvernet pepper

Salsa:
3 modne tomater
1-2 røde chili
¼ løk
1 båt hvitløk
1 kvist frisk koriander
saften av 1 lime eller 1 ss sitronsaft
salt

Fremgangsmåte

Legg kyllingvingene i en ildfast form eller i langpannen. Bland sammen ingrediensene til grillsausen og pensle kyllingvingene godt. Stek ved 200°C i ca. 30 minutter.

Skjær kyllingkjøttet i passe biter, dypp dem i sammenpisket egg og vend dem i strøkavring tilsatt salt og pepper. Stek bitene i en panne ved middels sterk varme i ca. 3 minutter. Stikk kyllingsticksene på trepinner.

Grønnsaker som er godt egnet til å lage staver av er gulrot, agurk, paprika, stilkselleri, blomkål, kålrot, neper, reddiker og friske sukkererter. Her skal man bare la fristelsene råde, og følge hjertet i valget. Vask og rens grønnsakene godt, og kutt dem opp i passende staver eller buketter.

Rør rømmen til løkdippen glatt og tilsett finrevet løk. Legg noen løkringer på toppen til pynt.

Rør lett i yoghurten til tzatsikien. Riv agurken på et rivjern og sil fra overflødig væske. Rør inn agurk og presset hvitløk i yoghurten og smak til med salt og pepper.

Snitt et kryss i topp og bunn på tomatene til salsaen og ha dem i kokende vann i ca. 10 sekunder. Ta dem opp og fjern skinn og stilk. Fjern frøranden på chiliene. Ha alle ingrediensene i en matprosessor og mos til passe konsistens. Smak til med salt.

PS: Salsa kan kjøpes ferdig på glass. Du kan også bruke andre typer dipper. Velg det du liker best.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen