Kystens Hus i Tromsø

Mat, reiseliv og forsking er målet for Kystens Hus som skal bygges i Tromsø.

Tromsø har mye å by på, og nå er planene om Kystens Hus overlevert ordføreren. Byen ønsker å etablere seg med et nasjonalt kyst- og sjømatsenter.
 
Sjømat i sentrum
Kjernen i Kystens Hus skal være et ferskvaretorg med sjømat. I tillegg blir det lagt til rette for restauranter og spesialbutikker.
 
- På ferskvaretorget kan kundene, som både kan være kokker fra restaurantene i Tromsø, turister og tromsøfolk, få tak i helt ferske råvarer. Men i tillegg vil de også kunne få snakke med en kokk eller eventuelt en forsker om kvaliteten på sjømaten. Kundene skal også få informasjon om historien bak varen, sier prosjektleder Ivan Burkow til kyst.no.
 
Kompetansesenter
Prosjektgruppen ønsker også at det nye huset skal fungere som et senter for virksomheter som er knyttet til matproduksjon, kultur og reiseliv.
 
Finansieringen er trolig langt på vei på plass. Innovasjon Norge, Sparebanken Nord-Norge, Coop-Nord, Råfisklaget og Tromsø kommune er allerede inne.

Forsiden akkurat nå

Til toppen