Mat
La barna lage feriemiddagen

La barna lage feriemiddagen

Denne vinterferieuken velger vi en oppskrift som er så enkel at selv de største barna kan klare det, med bare litt assistanse.
Aase E. Jacobsen
22 Februar 2017 - 11:45

Saftig svinekjøtt liker alle barn, med pasta til er kysten klar for et fredelig måltid uten "huff og æsj". Mange barn er dessuten svært negative til sauser som forstyrrer bildet. Mens vi voksne gjerne vil ha noe attåt.

Flytende grønt

For å gjøre tilfredsstille alle smaker og gjøre smaksopplevelsen større for de største, er en paprikasaus tingen. Dessuten er det ikke umulig at de mest eksperimentelle blant de små vil falle for krydret og sødmen i saustilbehøret. Selv om det nok lønner seg å utelate ansjosen og redusere noe på hvitløken i versjonen til de minste.

Dette er ellers grønnsaker i flytende form. Så er det også unnagjort. Selv om vi nok vil anbefale litt ekstra grønt ved siden av. Det frisker nemlig opp tallerkenen vesentlig.

Lag dobbel porsjon

Fordelen med denne sausen er at den holder seg noen dager i kjøleskapet og kan dermed lages i stand hjemme før du reiser til mer primitive kjøkkenforhold.

Den er dessuten så anvendlig at du bør lage en stor porsjon. Den er nemlig perfekt å dryppe på pizza-en eller servere ved siden av pølsene eller smøre på gammelt brød som er ristet i pannen og servere sammen med spekemat eller ost og skinke.

På de neste sidene finner du drikkeforslagene og oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her