Dagens rett

Lag en hot vri på en amerikansk klassiker

Mac'n cheese får fart på seg når du tilsetter chilipølser. Dessuten blir middagen mer fullverdig. Her er den lettlagete oppskriften.

At ostegratinert makaroni er populært blant store og små, er lett å forstå. Den enkle retten blir mye kulere med chilipølser.

Velger du fullkornspasta, får du et enda mer fullverdig måltid.
 

Glem for all del ikke salaten til.

Føler du for øl til middagen, er dette en god match

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Chilipølser på makaroniseng

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

8 chilipølser av kalkun
8 dl kokt makaroni (3 dl rå)
3 egg
1 purre, i tynne ringer
3 dl revet ost
1 ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225°C.

Bland ferdig kokt makaroni med egg, purre og mesteparten av osten. Tilsett salt og pepper.

Ha blandingen i en smurt ildfast form og legg på skiver av chilipølse. Dryss resten av osten på toppen.

Sett formen midt i ovnen og stek i 15 - 20 minutter, til formen er gjennomvarm og gyllen.

Server gjerne en god salat ved siden av.

Lekre pastaretter finner du her

Tips: Her kan du bruke dine favorittpølser, gjerne med litt smak.
 
Del purren på langs og skyll den godt før du kutter den opp, det sitter gjerne litt jord igjen under bladene.
 

Sendt inn av

Foto: Espen Grønli

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen