Dagens rett

Lag en lekker italienskinspirert festmiddag

Ishavsrøye er en fiskesort vi bør bruke mer av. Den er både delikat og lekker i smaken, samt lett å tilberede. Som i denne oppskriften.

Vi har noe av verdens aller beste sjømat, og ishavsrøya er intet unntak. Dessuten er den i salg i fersk form i mange fiskedisker.

Dersom du ikke skulle få tak i ishavsrøye, kan du også bruke ferskvannsrøye, laks eller ørret til denne retten.

Her finner du flere gode oppskrifter med røye

Tilbehøret er hjemmelagde gnocchi og ristete kantareller. Men annen type sopp smaker selvsagt også veldig godt til.

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Skinnstekt ishavsrøye på italiensk vis

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g filet av ishavsrøye - benfri og uten skjell på skinnet (godt skrapt)
1 ts salt
1 ts sort pepper
50 g hvetemel
½ dl olivenolje
1 ss usaltet smør

Gnocchi:
500 g skrelte poteter
100 g hvetemel
1 eggeplomme
30 g revet parmesan
1 ts salt
1 ts sort pepper
20 gram revet parmesan

Ristet sopp:
300 g renset sopp etter ønske
1 sjalottløk, hakket
1 ss hakket bladpersille
½ ts salt
1 ts sort pepper
30 g usaltet smør

Fremgangsmåte

Krydre fisken og vend skinnsiden i mel.

Varm opp en stekepanne på høy temperatur. Ha i olje.

Legg i fisken, skinnsiden ned, og tilsett smøret, press fisken ned med stekespaden så den ikke krøller seg.

La fisken steke et minutt før du skrur ned varmen litt. Stekes videre i ca 2 minutter, avhengig av tykkelse. Vend fisken og la den få litt varme på den andre siden.

Fisken skal være god og sprø på skinnsiden, men kan godt ha en lett rå kjerne. Legg opp fisken med skinnsiden opp.

Lekre retter med ishavsrøye finner du her

Tips: Det kan være lurt å skrape fisken under vann, da spruter ikke skjellene.

Gnocchi:
Kok potetene i usaltet vann. Mens potetene er varme presses de gjennom en potetpresse eller sikt.

Arbeid inn eggeplommer, hvetemel og parmesan for hånd eller i en kjøkkenmaskin til en jevn masse som ikke klistrer. Smak til med salt og pepper.

Rull lange, tynne pølser som deles opp i små biter på størrelse med kirsebær.

Kok bitene i godt saltet vann. Når de er ferdige stiger de til overflaten. Løft ut og la dem tørke litt før servering.

Dryss over parmesan og pepper før servering.

Her finner du alt om gnocchi og annen pasta

Tips: Gnocchiene kan du gjerne koke ferdig på forhånd, ha på litt olje og stek dem sammen med soppen de siste minuttene.

Ristet sopp:
Fres løk blank i smør. Tilsett soppen, skru ned varmen og stek videre til soppen er gylden.

Krydre med salt og pepper. Ha i bladpersille rett før servering.

Spennende soppskrifter finner du her

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen