Dagens rett

Lag en sensommerlig fiskesuppe

Følg denne suppeoppskriften og du får en ekstra smaksrik middag i dag.

Med så mye gode grønnsaker som butikkene kan by på nå, trenger du faktisk ikke noe ekstra proteiner. Men noen biter laks per porsjon gjør suppemiddagen ikke bare mer fargerik, men gir også mer smak.

Trenger suppemenyen din fornyelse? Se disse oppskriftene

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Laks- og spinatsuppe med scones

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Suppe:
400 g skinn - og benfri Salma laks
200 g poteter
5 dl fiskebuljong
1 dl dill
1 dl gressløk
3 dl Crème Fraîche Lett
70 g babyspinat
Lette scones:
3 dl hvetemel sammalt fin
1 dl solsikkefrø
4 dl hvetemel
1 ts salt
6 ts bakepulver
1 beger Kesam Mager
1 dl vann
50 g gresskarkjerner

Fremgangsmåte

Suppe:
Skjær laksen i terninger. Skrell og skjær potetene i skiver. Finhakk dill og gressløk.

Kok opp buljong og legg i potetskivene. Kok opp under lokk ca. 10 minutter.

Tilsett laks og de øvrige ingrediensene. La det småkoke 2-3 minutter. Smak godt til med salt. server med lette scones til.

Lette scones:
Bland det tørre og tilsett kesam og vann. Rør sammen til en deig, gjerne i en kjøkkenmaskin.

Del deigen i to deler. Lag flate, runde leiver, ca. 15 cm i diameter. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate.

Skjær et kryss i hver kake med en spiss kniv og dryss på gresskarkjernene før de stekes midt i ovnen ved 250 grader, i ca. 10 minutter.

Bryt sconsene fra hverandre ved servering. De smaker godt både til en varm suppe eller til en salat.

Her finner du flere gode lakseoppskrifter

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen