Dagens rett

Lag en thai-vri på middagen

Ferske reker er nå frikjent ifølge WWW, så da er det bare å nyte mens du kan. Denne oppskriften er rask og passe hot.

Reker smaker alltid fortreffelig - så lenge de er friske selvsagt. Har du noe til overs er det nok av andre retter du kan bruke dem i.

Prøv gjerne en annen vri på rekene

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Thailandsk rekesalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

300 g rensede store reker
1 løk i tynne skiver
2 rød frisk chili i tynne ringer
3 ss basilikum eller mynteblader
3 ss finhakket sitrongress
3 ss presset sitronsaft
3 ss Thai fiskesaus
½ ts sukker
1 ss friske korianderblad
noen blad av romanosalat eller andre salatblad

Fremgangsmåte

Bland sammen løkringer, chili, basilikum og sitrongress.

Bland fiskesaus med sitronsaft og sukker og vend rekene i sausen. Bland rekene med grønnsakene.

Anrett rekeblandingen på store blader av romanosalat eller andre salatblader.

Dryss finhakket koriander over.

Oppskrifter med reker

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen