Lag en vri på julematen - server den som tapas

Her får du nye, gode oppskrifter til det store julekoldtbordet som vil få gjestene til å gispe av beundring.

Etter alle julens sammennkomster blir det rester, og rester er et perfekt utgangspunkt for nye festligheter. Vi har samlet noen gode oppskrifterpå tapasretter av julematen.

I vår kokebok har vi enda flere tapasretter du kan supplere med for et stort og fristende julekoldtbord.

Prøv en av disse lekre tapasrettene

Her har vi samlet alt av julematoppskrifter og -tips

Skinkesteik til juletapas

Antall porsjoner

6

Ingredienser

12 skiver skinkestek med svor (krydret og stekt)

Sursøt rødkål til juletapas:
1 rødkål
1 epler i fine båter, uten skall
1 ss smør
2 ss olivenolje
3 ss eplecidereddik
1 ts salt
1 sitroner (kun saften)
½ ts revet ingefær

Surkål til juletapas:
1 finsnittet hodekål
1 ss smør
1 ss olivenolje (kan sløyfes)
1 ts karve (etter smak)
3 ss eplecidereddik
1 laurbærblad
1 ts salt
1 ts pepper
1½ ts sukker
1 dl vann

Fremgangsmåte

Anrett skiver av skinkestek sammen med rødkål, surkål og selskapserter.

Sursøt rødkål til juletapas:

Vask og snitt kålen fint. Ha ingrediensene i en gryte og kok ved svak varme til kålen er mør. Smak til med salt, sitronsaft og revet ingefær.

Surkål til juletapas:

Smelt smør og olje i en kjele, tilsett kål og fres dette lett. Tilsett de øvrige ingrediensene, og la det hele koke til det er mørt og smakfullt.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Julepølser og medisterkaker til juletapas

Antall porsjoner

6

Ingredienser

1 medisterpølse
4 medisterkaker
2 stk gulrot
½ kålrot
4 store fine poteter
2 ss smør
1 ss olivenolje
1 ts godt salt
1 ts pepper

Fremgangsmåte

Medisterpølser og medisterkaker stekes i panna. Skjær pølsene i biter og del kakene i to eller fire ved servering.

Skrell gulrøtter, kålrot og poteter og skjær dem i staver eller terninger. Kok grønnsakene knapt møre (ca 5 minutter).

Varm smør og olje i en stekepanne eller grillpanne og stek/grill grønnsakene til de er gyldne.

Legg opp pølser, medisterkaker og grønnsaker som en varmrett.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pinnekjøtt i tomatsaus til juletapas

Antall porsjoner

6

Ingredienser

12 "pinner" kokt pinnekjøtt
2 båter hvitløk
2-3 sjalottløk
2 ss olivenolje
2 bokser hermetiske tomater
1 liten bunt frisk basilikum, hakket

Fremgangsmåte

Rens hvitløk og sjalottløk. Finhakk all løken og surr den raskt i litt olje i panna.

Tilsett hermetiske tomater, og halvparten av basilikumen. La det hele koke ca 20 minutter, tilsett resten av basilikumen, og vend den inn i tomatsausen.

Hell så sausen over pinnekjøttet, og la det trekke i noen minutter.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Fenalår til juletapas

Antall porsjoner

6

Ingredienser

12 skiver fenalår
ca 400 g små fine mandelpoteter eller Ratte-poteter
½ dl god olivenolje
¼ ts nykvernet sort pepper
¼ ts godt salt
2 ss friske hakkede urter - timian, persille og/eller oregano

Fremgangsmåte

Vask potetene godt, skallet skal sitte på. Kok potetene knapt møre i vann.

Varm opp oljen og vend dampede poteter i denne. Tilsett salt, pepper og finhakkede urter.

Anrett fenalåret på porsjonstallerken eller serveringsfat og server sammen med lune poteter og gjerne flatbrød til.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Bruschetta med lammerull

Antall porsjoner

4

Ingredienser

8 skiver baguett
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
8 tykke skiver lammerull (avhengig av størrelsen)
½ mango

Fremgangsmåte

Rist baguettskiver i stekepanne eller ovn til de blir gylne og sprø.

Del hvitløken i to og gni over baguettskivene. Drypp over olivenolje.

Legg på en litt tykk skive lammerull, og topp med paprikasalat og en tynn skive mango.

Oppskrifter med julepålegget

Sendt inn av

Foto: Anne Manglerud

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Paprikasalat

Ingredienser

2 gule paprika
2 røde paprika
10 friske grønne asparges
75 g brekkbønner (1 neve)
3 ss bladpersille
2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Del paprikaen i fire og vend i olivenolje. Bakes møre på 250 ºC, gjerne under grillelement. De skal bli nesten brent.

Forvell brekkbønnene i 2 minutter i kokende vann.

Flå skinnet av paprikaen. Del i strimler og bland dem sammen med brekkbønner, asparges, olje og hakket persille.

Tips:
Det er lettere å ta skinnet av paprikaen hvis du dekker formen med aliminiumsfolie eller plastfilm etter steking. La det ligge i ca. 10 minutter.

Sendt inn av

Foto: Anne Manglerud

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kardemomme-pannacotta med ananas og granateple

Antall porsjoner

4

Ingredienser

5 dl kremfløte
1 ts kardemomme
1 dl Dansukker Gelésukker Multi

Gelé:
4 skiver ananas, frisk eller hermetisk
1 granateple, kjernene
1 dl ananasjuice
1 dl vann
2 dl Dansukker Gelésukker Multi

Fremgangsmåte

Bland kremfløte, kardemomme og gelésukker i en kjele.

Kok opp under omrøring og kok deretter i et halvt minutt.

Hell opp i pene glass eller dessertskåler. Sett dem i kjøleskap for å stivne. Skjær ananasen i biter og bland med granateplekjernene. Fordel blandingen oppå pannacottaen. Hell juice, vann og gelésukker i en kjele.

Kok opp og kok deretter i et halvt minutt. Avkjøl litt før det fordeles over frukten. Sett det kaldt frem til serveringen.

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen