Dagens rett

Lag noe ekstra godt av restene

Har du gode egg og spekeskinke, fenalår, røykelaks, gravlaks eller annet til overs etter helgen, ja, da har du en super restemiddag.

En omelett er egentlig unnagjort på noen få minutter, og du kan virkelig variere den på utallige måter. Den perfekte ramme rundt restemiddagen.

Flere gode retter med egg finner du her

Her registrerer du deg for å få  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Omelett med spekeskinke og gressløk

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

2 egg
2 ss vann
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss smør

Fyll:
2 skiver spekeskinke
1 ss revet hvitost
1 ss finhakket gressløk
 
4 cherrytomater
Blandet salat

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, vann, salt og pepper.
 
Pannen må være så varm at smøret freser når det slippes i. Hell i røren og trekk den inn mot midten etter hvert som den stivner.
 
Legg ost og gressløk på den ene halvparten når eggeblandingen er nesten stivnet og legg spekeskinkeskivene over.
 
La omeletten steke noen sekunder før den andre halvparten brettes over.
 
Server nylaget omelett med småtomater og gjerne brød og salat.

Tips:

Du kan bytte ut spekeskinke med det du har i kjøleskapet. Omelett er den perfekte ramme for rester!
 

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen