Dagens rett

Lag noe ekstra spennende til skalldyrbordet

Det smaksrike krabbekjøttet går godt sammen med andre intense smaker. Denne oppskriften må prøves til neste skalldyrfest.

Denne småretten blir ekstra morsom når den lages i krabbeskallet. Men da gjelder regelen en krabbbe per porsjon. Derimot kan du fint bruke porsjonsskåler. Slik får flere smake. Det er praktisk når retten er en del av et større skalldyrbord.

Slik lager du skalldyrbors enkelt

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kryddergratinert krabbe

Fremgangsmåte

Grav ut alt kjøttet av krabbeskallene.

Lag en hvit saus (bechamel) av smør, mel og melk (smelt smøret, tilsett melet og spe med melken).

Kokes i minst 5 minutter. Tilsett sennep og muskat og ta av varmen.

Rør eggeplomme inn i et par ss av sausen. Rør deretter blandingen inn i selve sausen (dette for at sausen ikke skal skille seg, må ikke koke).

Tilsett sherry, tabasco og vårløk. Smak til med salt og pepper.

Rør krabbekjøttet forsiktig inn og fyll skallene med krabbesaus. Brun loffsmulene gylne i smør og dryss det på toppen.

Settes inn i varm ovn eller under grillen til alt er gjennomvarmt. Hvis du har hele klør, legges disse ved så de får en god lunk.

Dryss på paprika og legg ved sitron ved servering.

Loff og smør hører med.

Flere fristende krabbeoppskrifter

Sendt inn av

Foto: Ragge Strand

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen