Dagens rett

Lag noe ekstra spennende til skalldyrbordet

Det smaksrike krabbekjøttet går godt sammen med andre intense smaker. Denne oppskriften må prøves til neste skalldyrfest.

Denne småretten blir ekstra morsom når den lages i krabbeskallet. Men da gjelder regelen en krabbbe per porsjon. Derimot kan du fint bruke porsjonsskåler. Slik får flere smake. Det er praktisk når retten er en del av et større skalldyrbord.

Slik lager du skalldyrbors enkelt

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kryddergratinert krabbe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 store krabber, kokt og renset eller ferdig rensede krabbeskall
3 ss smør
1 ½ ss hvetemel
2 dl melk
½ ts tørr sennep (pulver)
¼ ts revet muskatnøtt
1 eggeplomme
1 ½ ss tørr sherry (eller tørr hvitvin)
2-3 dråper tabasco
1 vårløk i tynne skiver
salt og pepper
ca. 100 g ferske loffsmuler
2 ss smør sitron og paprikapulver

Fremgangsmåte

Grav ut alt kjøttet av krabbeskallene.

Lag en hvit saus (bechamel) av smør, mel og melk (smelt smøret, tilsett melet og spe med melken).

Kokes i minst 5 minutter. Tilsett sennep og muskat og ta av varmen.

Rør eggeplomme inn i et par ss av sausen. Rør deretter blandingen inn i selve sausen (dette for at sausen ikke skal skille seg, må ikke koke).

Tilsett sherry, tabasco og vårløk. Smak til med salt og pepper.

Rør krabbekjøttet forsiktig inn og fyll skallene med krabbesaus. Brun loffsmulene gylne i smør og dryss det på toppen.

Settes inn i varm ovn eller under grillen til alt er gjennomvarmt. Hvis du har hele klør, legges disse ved så de får en god lunk.

Dryss på paprika og legg ved sitron ved servering.

Loff og smør hører med.

Flere fristende krabbeoppskrifter

Sendt inn av

Foto: Ragge Strand

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen