Dagens rett

Bytt ut tacoen med hjemmelaget sushi

Det er ingen kunst å lage sushi hjemme, og denne oppskriften på håndruller er perfekt å starte med hvis det er første gangen.

Sushi er blitt noe alle liker. Og det mest populære alternativet til takeaway - kanskje bare overgått av pizza. 

Men sushi kan du veldig enkelt lage selv. Og temaki-rullene er en fin måte å teste ut sine sushiferdigheter på. Ingrediensene får du kjøpt i alle butikker. 

Slik lager du sushi hjemme

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Sushi-håndruller med laks (sake temaki)

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

100 g laksefilet, ternes
1 ss gressløk, hakket

200 g laksefilet, kuttes i strimler
200 g rettich (japansk reddik)
200 g omelett
1 pakke grønne reddikskudd eller bønneskudd
½ løk i skiver
1 agurk
1 avokado
4 store ark Nori (tang)

Sushiris

Fremgangsmåte

Denne retten er basert på at man lager sushi-håndruller (eller kremmerhus) med det fyllet man ønsker selv.

Lag sushiris etter denne oppskriften .

Hakk laksen fint og tilsett den finhakkede gressløken, bland godt.

Del opp resten av laksen i lange staver og legg på et serveringsfat. Del opp omelett, rettich og agusk på same måte som laksen og legg på fatet.

Kutt avokado og løk i tynne skiver og legg opp på fatet sammen med laks- og gressløkblandingen.

Del noriarkene i to og la hver gjest rulle sin egen håndrull ved å ha ca ½ cm lag med ris på ca halvparten av noriarket, legg på dine favorittingredienser og rull sammen til et kremmerhus.

Server med wasabi og soyasaus ved siden av.
 
Husk: All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes. Dette for at den skal være helt trygg å spise.

Hjemmelaget sushi er enkelt

Sendt inn av

Foto: Takashi Okuzumi

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen