Lager vin i tropisk klima

– En utfordring, sier mannen som vil lage vin i Costa Rica.

2000 meter over havet i Costa Rica vokser Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Syrah og Grenache. Når den første avlingen tappes på flaske i 1015, kan vinverdenen ønske enda et medlem velkommen.
 
Med sin erfaring fra Napa Valley er Kerry Damskey fast bestemt på å gjøre gamle sannheter om vin og breddegrader til skamme, skriver decanter.com.
 
Mens sonene mellom 30. – 50. og 50. – 30. breddegrad gjerne trekkes fram som naturlige grenser for vinproduksjon, ligger Costa Rica mellom 8. og 11. breddegrad nord for ekvator.
 
Tidligere er det produsert vin innenfor denne sonen både i Mexico og India.
 
Vingården på fire hektar ligger utenfor byen Copey i den sentrale delen av Costa Rica.
 
– Det blir en utfordring, men på 2000 meters høyde er sjansene gode for å få høy kvalitet på druene, sier Damskey.

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen