Dagens rett

Så fristende blir dagens middag

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Fersk laksefilet er en takknemlig råvare siden den har god holdbarhet. Noe som er en fordel om du må handle inn til flere dager av gangen.  

Denne oppskriften kan selvsagt også lages med de populære ferskpakkete filetene, men bruk i så fall helst buksiden. Smaken blir imidlertid like god med å bruke fileten som den er, men da må du tilpasse tiden i ovnen deretter.

Flere fristende lakseretter finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Laksefilet med appelsinkokt fennikel

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 laksefileter à 150 g, uten skinn og ben
salt, pepper

Appelsinkokt fennikel:

2 små fennikelknoller
1 ½ dl friskpresset appelsinsaft eller appelsinjuice
1 ss sukker

Appelsin-basilikum-smørsaus:

1 dl appelsinlake fra fennikelen
½ dl hvitvin
100 g kaldt, usaltet smør
salt, pepper
1 ss strimlet basilikum
et par dråper sitronsaft

Fremgangsmåte

Start med fennikelen. Rens og skjær fennikelknollene i løvtynne skiver tversover. Kok dem i appelsinsaft/juice i ca. 10 minutter. Sil fra laken og ta vare på denne.

Appelsinsaus:
Mål opp appelsinlaken og bland den med halve mengden hvitvin. Kok blandingen inn til den har sirupskonsistens.

Rør inn små terninger av smør. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg.

Smak sausen til med salt og pepper og rør inn basilikum og et par dråper sitronsaft. Hold sausen forsiktig varm, gjerne i vannbad.

Fisken:
Kutt tynne skiver (escalope) av laksefileten (uten skinn) på følgende vis: skjær fra midtlinjen på laksefiletene halvt ned i fileten og ut mot sidene, pass på at fisken henger sammen i sidene.

Brett fisken ut til en tynn escalope. Dryss dem med salt og pepper og legg dem på smurt aluminiumsfolie på stekebrett.

Bak escalopene midt i ovnen på 160 grader i ca 4 minutter, eller til de har skiftet farge utenpå. Da er de samtidig passe kokt.

Legg escalopene på en seng av fennikel og med den friske smørsausen rundt. Til fisken kan du servere kokte poteter, eller godt brød og en frisk salat.

Flere fristende lakseretter finner du her

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Godfisk.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen