Dagens rett

Laks med pepperrotkrem og agurksalat

La deg friste av et lett og smakfullt fiskemåltid i dag som passer like godt til hverdags som til fest.

Laks er så langt fra kjedelig, og det er en fisk du kan bruke til en rekke deilige retter. Her har den fått tradisjonelt følge.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Laks med pepperrotkrem og agurksalat

Antall porsjoner

4 som forrett, 2 som hovedrett

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

400 gr laksefilet uten skinn og ben

Posjeringslake:
2 liter vann
2 laubærblad
10 pepperkorn
90 gr salt
Pepperrotkrem:
2 dl kremfløte
½ dl crème fraîche
½ ts dijonsennep
1 ss revet pepperrot
3 ss ferskpresset sitronjuice
salt og hvit pepper
Agurksalat:
500 gr agurk
½ ts salt
1 ss sukker
4 ss 7 % eddik
2 ss mild olivenolje
nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

Del fiskefileten opp i fire like stykker.

Kok opp vannet med krydder og salt, og la det koke i fem minutter for å trekke ut smak av krydderne.

Ta vannet av varmen og ha fisken i, la trekke i 8 - 10 minutter (fisken kan godt ha en litt rå kjerne).

Ta opp laksen av vannet og la den renne av seg på litt papir før du legger den opp på tallerkenen. Ha litt godt smør på hver av filetene ved servering.

Pepperrotkrem:
Pisk fløte, crème fraîche og sennep stivt og tilsett sitronjuice og ferskrevet pepperrot.

Smak til med salt og hvit pepper, og la den gjerne stå noen timer slik at pepperrotsmaken kommer bedre frem.

Agurksalat:
Skrell agurken og lag lange strimler av den på langs med en osthøvel, elller lag vanlige skiver.

Bland sammen eddik salt og sukker og pisk inn olivenoljen litt etter litt til du har en god dressing. Hell dressingen over agurken og la marinere i minst en time.

Smak til med salt og nykvernet pepepr rett før servering.

Servering:
Legg opp agurksalaten midt på tallerkenen og legg den posjerte laksen oppå med en skje pepperrotkrem på toppen.

Pynt gjerne med litt grønt og lakserogn.

Flere lekre småretter av fisk finner du her

Tips:
Oppskriften er ment som en forrett, men passer også godt som en hovedrett for to sammen med kokte poteter.

De beste lakserettene finner du her

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen