Dagens rett

Laks med tapenade, ratatouille og parmesankrem

Vi kan få laks av ypperste kvalitet til en utrolig god pris her hjemme, og serverer du den med fransk følge har du en vinner på middagsbordet.

Havets røde gull har betydd enormt mye for norsk fiskeindustri og Norge som nasjon de siste tiårene. Laksens popularitet er ikke rart å forstå, for du kan lage de deiligste retter med den.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Laks med tapenade, ratatouille og parmesankrem

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

600 g laksefilet, uten skinn og ben
salt, pepper
olje til steking
4 ts tapenade (olivenpuré)

brekkbønner

Ratatouille:
1 boks hakkede tomater
1ss tomatpuré
3 sjalottløk
¼ kinesisk hvitløk, finhakket
3--4 ss olivenolje
1 gulrot, i små terninger
1 squash, i små terninger
1 liten aubergine, i små terninger
1 løk, hakket
salt, pepper
Parmesankrem:
1 beger kremfløte
100 - 150 g parmesan
salt, pepper

Fremgangsmåte

Start med ratatouillen. Finhakk den ene sjalottløken, grovhakk de to andre.

Fres finhakket sjalottløk, tomater og tomatpuré i olje i 2-3 min. Skru ned varmen og la sausen småsurre i minst 30 min, gjerne lengre.

Rør inn grønnsakene de siste min, de må ikke koke lenge, de skal være sprø når de serveres.

Kok inn fløten til parmesankremen til det er bare ca. 1 dl igjen. Rør inn revet parmesan så den smelter i fløten og parmesansmaken blir kraftig. Smak til med salt og pepper.

Skjær laksefileten i fire jevne stykker, dryss dem lett med salt og stek dem gylne i olje, ca. 2 min på hver side.

Fordel ratatouillen på varme tallerkener med en laksefilet oppå. Legg et lite "egg" av tapenade på hvert laksestykke og sett på en liten skive parmesan og noen snittede brekkbønner som du koker raskt i lettsaltet vann.

Drypp den fyldige sausen rundt.
 

Tips: Skinnsiden av laksefileten er mørk. Det er mest delikat om dette mørke feltet ligger ned ved servering eller kuttes vekk.

Her har laksen fått et sterk innslag av smaker fra Provence. Tapenade er en fyldig puré på sort oliven.
 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen