Dagens rett

Laks og mango kan bli din nye favoritt

I dag er det en frisk og fruktig vri på den klassiske laksen vi legger på grillen.

Laks  er perfekt midt i uka. Den er like rask å tilberede enten du velger grillen utendørs eller innendørs.

For om været ikke skulle være bra nok for grilling, kan du selvfølgelig bake den i ovnen i stedet.

Vi har de beste lakseoppskriftene

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillet laks med mangosalsa

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

600 g laksefilet

Mangosalsa:
1 mango i terninger
2 vårløk i tynne skiver
1 finhakket rød chili uten frø og hinner
2 ss hakket frisk koriander
1 ss hvitvinseddik
2 ss olivenolje
saft av 1 lime
salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til mangosalsaen.

Lag et lite grillbrett av tykk steke- eller grillfolie. Ha litt olje i folien.

Skjær fisken i porsjonsstykker, men ikke igjennom skinnet. Legg fileten i folien med skinnet ned og strø litt salt over.

Dekk fisken med mangosalsaen.

Legg foliebrettet på varm grill og grill til fisken så vidt er gjennomstekt - 10-15 minutter.

Server med ris og en god frisk salat ved siden av.

Sjømat på grillen

De beste oppskriftene med laks

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen