Dagens rett

Laks Souvlaki med Gresk salat

Fisk står på denne lørdagens meny. Velegnet for tilberedning på grill, men selvsagt også svært god dersom innendørs traktering er påkrevet eller ønskelig. Vi er ikke snauere enn at vi til denne deilige laksen anbefaler en riesling fra én av Tysklands aller beste produsenter.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Laks på grillspyd med gresk salat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

400 g laksefilet, uten skinn og bein
4 grillspyd
1 ss krydderblanding til fisk
4 pitabrød, ferdigstekte

Krydderblanding til fisk:
1 ss fennikel, malt
1 ss nellik, malt
1 ss chili, malt

Tzaziki:
2 dl matyoghurt
1 hvitløksfedd, finhakket
1 ss kaldpresset olivenolje
1 agurk
salt og pepper

Gresk salat:
2 tomat, i 1 cm terninger
½ agurk, i 1 cm terninger
3 sjalottløk, i tynne båter
100 g oliven (Kalamatas)
200 g fetaost, i 1 cm terninger
2 ss olivenolje, kaldpresset
2 ss frisk oregano

Fremgangsmåte

Laksespydene:
Varm opp grillen.

Skjær laksefilet i store terninger og træ fire terninger på hvert grillspyd. Bruker du trespyd må disse ligge i vann i minst 20 minutter slik at de ikke tar fyr på grillen.

Bland fennikel, nellik og chili godt sammen, og rull laksespydene i krydderblandingen.

Grill laksespydene 2 minutter på hver side. Varm pitabrød lett på grillen rett før servering.

Tzaziki:
Skrell agurken, del den på langs, ta ut innmaten og riv den grovt.

Dryss litt salt over og la det hele hvile i 15 minutter. Sil av væsken.

Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Lar du tzatzikien stå litt får du mer smak på den.

Gresk salat:
Skjær tomat, agurk og fetaost i terninger, og sjalottløk i tynne båter.

Bland inn oliven og finhakket oregano, og hell olivenolje over salaten.

Server laksespydet i nystekte pitabrød med gresk salat og tzaziki.

Tips: Hvis du ikke får tak i matyoghurt  kan du bruke vanlig yoghurt naturell, men la den da renne av seg noe av væsken i et kaffefilter (ca 1 time) slik at den er god og tykk.

Fisk på grillen

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen