Dagens rett

Laks tataki med soyasmør og liten salat

La denne sommeren bli husket som da du for alvor oppdaget at grillen også med stor fordel kan benyttes til å tilberede fisk. Og at laks i så måte er en svært velegnet kandidat for grillrista. Vi har også funnet frem en deilig og passende hvitvin fra Italia.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Laks tataki med soyasmør og liten salat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 skiver laks
½ ts brent pepper
½ ts knust koriander
½ ts anispulver
salt

Soyasmør:
4 ss TineSmør, usaltet, nøttebrunet
2 ss soyasaus
1 ts sitron saft
1 ss finhakket sjalottløk
1 ts fin hakket hvitløk
½ ts finhakket ingefær
Litt fersk rød chili
1 ss finhakket persille

Fremgangsmåte

Lakseskivene vendes lett i kryddermixen og stekes i tørr panne på begge sider. (Kan også bakes i ovn i 15 min ved 180°C). Brent pepper får man ved å svi pepper i pannen til det begynner å ryke. Knuses så i morter.

Soyasmør:
Alle ingredienser blandes og varmes svakt opp. Må ikke koke. Persillen has i rett før servering.

Retten serveres på en liten frisk salat med godt brød til.

Ha gjerne litt olje, sitronsaft, salt og pepper på salaten.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen