Dagens rett

Lakseburgere på grønnsaksmiks

Laks er en anvendelig fiskesort, og i dag anretter vi den som lakseburger med grønnsaker. Pitabrød kan vel så gjerne benyttes, og best er de du får kjøpt i innvandrerbutikkene. Husk vinforslaget!

Lakseburgere på grønnsaksmiks

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g laksefilét (skinn og benfri), ørret kan også brukes
100 g røkelaks
1 ss potetmel
3 små egg
litt salt og hvit pepper
2 ts finhakket timian/basilikum
50 g purreløk (i skiver)

Tilbehør:
4 poteter
2 gulrøtter
8-10 sjarlottløk
1 liten purre
3 ss olje
4 dl fiskebuljong

Fremgangsmåte

Skjær laksefilét og røkt laks i biter. Ha det i en foodprosessor sammen med egg, potetmel, salt og pepper. Kjør et par min. til en jevn farse. Rør inn finhakkede urter og purre. La gjerne farsen hvile litt i kjøleskap. Formes til burgere. Stekes ved svak varme til de er gyldne og gjennomstekte.

Tilbehør:
Grønnsaksmiksen
Poteter, gulrøtter, sjarlottløk og purre deles i avlange stykker og surres lett i olje. Ha i fiskebuljong og kok opp.
La grønnsakene trekke til de er møre.
Server potet/grønnsakblandingen ved siden av lakseburgerne.

Tips!
Lakseburgerne kan også serveres i pitabrød, hamburgerbrød eller på en brødskive sammen med salat og gjerne en dressing.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

//]]]]>
]]>
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen