Dagens rett

Laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus

Kombinasjonen kjøtt og fisk er spennende. Her skal vi farsere kalkunen med en fet og god fiskesort, nemlig laks. Havets delikatesser kommer igjen også i sausen. Der spiller nemlig reker en vesentlig rolle. Vi forsøker oss med en solid spanjol av det røde slaget i glasset.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus

Antall porsjoner

8

Ingredienser

1½ kg kalkunfilet med skinn
salt og pepper
smør til pensling

Laksefarse:
200 g laksefilet
1 rødløk
1 dl kremfløte
1 egg
1 ss hakket basilikum
1 båt hvitløk
en liten bit revet, frisk ingefær
salt og pepper

Duchessepoteter:
500 g kokt sellerirot
1 kg kokte poteter
2 eggeplommer
salt og pepper

Reke- og chilisaus:
400 g reker m/skall
1 løk
litt smør til steking
2 dl hvitvin
2 dl hønsebuljong
2 røde og 2 grønne chilipeppere
2 ts dijonsennep
2 beger crème fraîche

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene til fyllet i en matprosessor og kjør det sammen til en farse. La farsen stå kaldt i ca. ½ time.

Løsne forsiktig på skinnet på kalkunfileten (la det sitte fast langs kanten) og legg farsen under skinnet. Sett noen tannpirkere som feste rundt skinnet. Pensle med smør, salt og pepper. Stekes ved 200 °C i ca. 1 time. Dersom du bruker et steketermometer skal det vise 70 °C når fileten er ferdig stekt. La fileten hvile i et stykke folie før oppskjæring.

Mos alle ingrediensene sammen. Sprøyt potetroser på bakepaprikledd stekeplate. Stekes øverst i ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter.

Rens rekene og finhakk løken. Ha skall og løk i en kjele og stek det raskt i litt smør. Hell på hvitvin og la det småkoke i 10 minutter. Sil fra skallet og ha i finhakket chilipepper, buljong og sennep. Pisk inn crème fraîche og ha i rekene som bare skal varmes.

Server laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus, kokte grønnsaker og duchessepoteter eller vanlige, kokte poteter.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen