Dagens rett
Kalkunsesongen har akkurat startet, la deg friste av denne vrien
Foto: (Matprat.no/Margaret de Lange)

Kalkunsesongen har akkurat startet, la deg friste av denne vrien

Kombinasjonen kalkun, laks og reker er spennende. Farsering høres kanskje krevende ut, men det er faktisk enkelt. Og sausen gjør du så heftig som du ønsker.
25 November 2023 - 01:00

Om duchessepotetene er for mye arbeid, potensialet for heltestatus til tross, går det fint med kokte el moste poteter til denne retten. For her er det mer enn nok av smaker. 

Laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus

Laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus

Fremgangsmåte

  1. Laksefarse: Ha alle ingrediensene til fyllet i en matprosessor og kjør det sammen til en farse.
  2. La farsen stå kaldt i ca. ½ time.
  3. Løsne forsiktig på skinnet på kalkunfileten (la det sitte fast langs kanten) og legg farsen under skinnet.
  4. Sett noen tannpirkere som feste rundt skinnet.
  5. Pensle med smør, salt og pepper.
  6. Stekes ved 200 °C i ca. 1 time. Dersom du bruker et steketermometer skal det vise 65 °C når fileten er ferdig stekt.
  7. La fileten hvile i et stykke folie før oppskjæring.
  8. Duchessepoteter: Mos alle ingrediensene sammen.
  9. Fyll i en sprøytepose.
  10. Sprøyt potetroser på bakepapirikledd stekeplate.
  11. Stekes øverst i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.
  12. Reke- og chilisaus: Rens rekene og finhakk løken.
  13. Ha skall og løk i en kjele og stek det raskt i litt smør.
  14. Hell på hvitvin og la det småkoke i 10 minutter.
  15. Sil fra skallet og ha i finhakket chilipepper, kraft/buljong og sennep.
  16. Pisk inn crème fraîche og ha i rekene som bare skal varmes.
  17. Server laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus, kokte grønnsaker og duchessepoteter eller vanlige, kokte poteter.

 Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Slik steker du kalkunen perfekt

Kalkunstuffing

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her