Dagens rett

Laksefilet med rømme og grønnsakssaus

Fisk er alltid godt og som her i form av laks samt litt pasta danner grunnlaget for tirsdagens middagsforslag. Sausen baseres på fiskekraften og derfor blir dette svært smaksrikt og harmonerer godt med den sydfranske vinen du får anbefalt til retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Laksefilet med rømme og grønnsakssaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g laksefilet (skinn og beinfri)
200 g grønnsaker i små terninger
(f.eks. en blanding av purre, paprika, fennikel, gulrot, squash)
1 ss smør /olje
4 dl fiskekraft/fiskebuljong
1 ss hvetemel
4 ss hvitvin
1 dl rømme
salt og pepper

Fremgangsmåte

Laksefileten skjæres på skrått i 4 stykker.

Grønnsakene freses lett i smør i en panne eller kasserolle.

Lag en jevning av hvetemelet og ca 1 dl av den kalde fiskekraften/fiskebuljongen. Hell resten av fiskekraften/buljongen over grønnsakene. Rør inn jevningen. La det hele få et oppkok.

Tilsett rømme og hvitvin og smak til med salt og pepper. Legg fiskestykkene opp i den kokende sausen. La det hele trekke på svak varme 4 -5 minutter.

Tips:  Server gjerne med nykokt fersk pasta.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen