Dagens rett

Lam i karri

Lammekjøtt tilhører også høstens råvarer. Nå er vel sant å si årets høstsesong mer eller mindre dekket med snø, men like fullt synes vi du skal dra nytte av det deilige lammekjøttet du fortsatt får tak i. En amerikansk zinfandel vil med stor sikkerhet passe godt til denne retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Lam i karri

Antall porsjoner

4

Ingredienser

700-800 g benfritt lammekjøtt
Ca. 1½ l. vann
1½ ts salt
1 purre
1 gulrot
1 laurbærblad
6 hvite pepperkorn

Saus:
1 paprika
2 stilker selleri
3 båter hvitløk
2 ts karripulver
1 ts paprikapulver
1 ts ingefær
¼ ts kajennepepper
1 ts malt nellik
1 ss hvetemel
3 ss sitronsaft
1 dl yoghurt naturell

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i ca. 2 cm store terninger. Skrell gulroten, del purren på langs og skyll den godt.

Kok opp vann og salt, ha i kjøttet sammen med gulrot og purre skåret i biter, larubærblad og pepper. La det trekke ca. 1 time.

Sil kraften og mål opp 5-6 dl.

Skjær grønnsakene i biter og finhakk hvitløken. Fres dette i olje noen minutter, tilsett krydder og hvetemel.

Tilsett sitronsaft og yoghurt. Hell over kraften og la det rekke under lokk 5-10 minutter. Bland i kjøttet tilslutt.

Serveres med ris, gjerne med ringer av vårløk og chili over.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen