Lam + påske = sant

Nesten halvparten av Norges befolkning planlegger å spise lammekjøtt i påsken. Ferskt og magert kjøtt får du kjøpt nå, så sjekk ut de 17 flotte oppskriftene du her får - kanskje er påskens mange og deilige middager reddet?

Lammestek/lammelår er den retten som med sikkerhet oftest kommer til å stå på menyen. Det er den yngre del av Oslo-befolkningen, de mellom 25 og 39 år, som vet å sette størst pris på lammestek/lammelår. Men også i andre deler av landet, spesielt Nord-Norge, vet å verdsette denne delikatessen.

La deg friste til å smake på og lage noe godt av lammekjøtt denne påsken. Oppskrifter får du her:

Lammekjøtt med grønnsaker

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 kg benfritt lammekjøtt i serveringsstykker
10 stk. stjerneløk kokt opp i vann og skrelt, eller 2 store løk i båt
8 stk. tomat i båter
4 stk. gulrot
4 stk. persillerot (eller tilsv. mengde knollselleri)
12 stk. potet
4 ss olje
½ ts salt
½ ts pepper
2 ss hakket frisk timian
3 dl vann

Fremgangsmåte

Legg alt jevnt fordelt i en stor ildfast form. Pensle med olje, dryss på salt, pepper og timian og hell på vann. Sett formen i ovnen ved 200° ca. 1½ time eller til kjøttet er mørt. Snu gjerne lett på kjøtt og grønnsaker under stekingen. Server rett fra fatet med sjyen som saus.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Lammeribbe som i Camargue

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 kg lammeribbe
3 ss olivenolje
2 ts salt
400 g stjerneløk (1 nett)
3 båt. hvitløk
150 g frisk sjampinjong i skiver
1 ss siktet hvetemel
1 ts provencekrydder
2 ½ dl hvitvin
200 g sorte oliven
1 bks. hermetiske tomater
¼ ts pepper

Fremgangsmåte

Del ribben opp i "pinner". Dryss over salt og brun raskt i olivenolje i middels varm panne i ca. 15 minutter. Legg over i en gryte.

Ha i hvitløk og sopp i pannen og dryss over urter og salt. Øk varmen og stek til væsken fra soppen er fordampet. Strø over mel og la det surre et par minutter.

Ha blandingen i gryten og hell over hvitvin.

Tilsett tomatene og kok opp. Demp varmen og la det småsurre i ca. 1 time. Tilsett olivenene når det er igjen ca. 15 minutter.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pannegrillet lammefilet av utegangarsau fulgt av grønnsaksragu, potet- og kantarellterte, rosmarinsmør

Ingredienser

800 g lammefilet, 4 stk. à 200 g.

Grønnsaksragu:
3 sjarlottløk i båter.
8 grønne asparges skåret i staver
12 kantareller delt i 4

Potet- og kantarellterte:
Tertedeig:
180 g smør
3½  dl mel
7 ss vann
1 ts salt

Fyll:
300 g kantareller
3 sjalottløk
2 dl melk
2 dl kremfløte
4 egg
5 kokte mandelpoteter
1 dl nyskåret frisk dill.
1 dl purreløk

Rosmarinsmør:
3 ss balsamico
3 ts sjalottløk
3 ts frisk rosmarin
3 ts kinesisk hvitløk
4 ss friske urter (estragon, gressløk, persille.)
2 ss hasselnøtter
100 g brunet smør

Fremgangsmåte

Lammefilet:
Vend filetene i olivenolje og krydre med sort kvernet pepper, rosmarin og salt. Grill i grillpanne i 5 min. på hver side. Pakk kjøttet i aliminumsfolie og la det hvile i 5 minutter før det skjæres i skiver.

Grønnsaksragu:
Freses i smør og olivenolje til "al dente". Krydres med kvernet hvit pepper, strø Maldonsalt over ved servering.

Potet- og kantarellterte:
Bruk en terteform 25- 28 cm i diameter. Bland smør og mel. Tilsett vann og rør med hendene til en smidig smet. La stå i en time på kjøl, før den kjevles ut og has i terteformen og stekes i 200 gr. i 10 min.

Fyllet:
Kutt løken og kok den myk i melken og fløten. Ha løkblandingen med dillen i en mikser og miks til en fin pure. Bland i egg og kjør igjen. Smak til med nykvernet hvit pepper og salt.

Fordel kantareller, poteter og purreløk i den ferdigsteket terteformen, slå over egg -og løkblandingen. Stekes i ovn 175 gr i ca. 30 min. til midten har samme konsistens som kantene.

Rosmarinsmør:
Balsamico slås over alle ingrediensene. La stå og trekke i 1 time ved middels varme. Tilsett det varme smøret, og varm opp til kokepunktet.

Sendt inn av

Foto: Roald Kluge

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Lammekoteletter Navarra

Antall porsjoner

4

Ingredienser

8 enkle lammekoteletter (eller 4 doble)
½ ts salt
½ ts pepper
150 g kokt skinke i terninger
1 løk
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 båter hvitløk
1 bunt persille
½ sitron (kun revet skall)

Fremgangsmåte

Hakk løken og skjær skinken i terninger. Finhakk hvitløken og persillen.

Krydre kotelettene med salt og pepper etter smak, og stek ca. 2 minutter på hver side. Ta dem ut av stekepannen.

Surr skinke, løk, tomater, hvitløk, persille og sitronskall i pannen ca. 5 minutter.

Legg kotelettene tilbake i pannen og la det hele godgjøre seg i ca. 5 minutter.

Server med ris eller pasta.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Rosmarin og sitronstekt lammerygg på syltede auberginer, Jarlsberg- og polentakrokett, lammepølse på pastinakk og olivensjy

Antall porsjoner

12

Ingredienser

Rosmarin og sitron stekt lammerygg:
1,8 kg lammerygg (benfri)
1 sitron
1 dl finhakket rosmarin
ca 60 g Tine Smør
salt og pepper

Syltet aubergine:
100 g sjalottløk, i skiver
1 fedd hvitløk, finhakket
2 auberginer, i store terninger
½ dl olivenolje
60 g piquillos (søt spansk hermetisert paprika)
Salt og pepper
ca. ½ ss vineddik

Jarlsberg- og polentakrokett:
4 dl Tine Melk
60 g sjalottløk, finsnittet
1 fedd hvitløk, hakket
½ dl rosmarin og timian, finhakket
70 g polentagryn (hurtig type)
300 g revet Jarlsberg
litt cayennepepper
salt og pepper

Panering:
panko, mel og eggehvite
maisolje til fritering

Lammepølse:
200 g kjøttdeig av lam
1  egg
fennikelfrø
revet sitronskall
1 fedd hvitløk
chili
40 gr lardo (20%) eller spekk
lammetarm

Til steking:
4 ss TineSmør

Pastinakk-krem:
500 g pastinakk, delt i biter
½ sitron, revet skall av salt
100 g Tine Smør

Olivensjy:
lammekraft
sjalottløk
1 dl sorte oliven
salt og pepper

Ved servering:
½ dl sorte oliven, finkuttet
4 ss TineSmør

Fremgangsmåte

Rosmarin og sitron stekt lammerygg:
Riv skallet av sitronen og finhakk rosmarinen. Smelt smøret og ha i sitronskall og rosmarin. Renskjær lammeryggen og brun den av i varm panne, ha på smørblandingen, salt og pepper. Stek lammeryggen ved 180 grader C. i ca. 7-8 min.

Syltet aubergine:
Fres sjalottløk og hvitløk i olivenolje. La så auberginen surre videre sammen med løken. Ha i mer olivenolje om nødvendig. Skal være rikelig med olje. Tilsett piquillos i tynne strimler. Smak til med litt vineddik, salt og nykvernet pepper.

Jarlsberg- og polentakrokett:
Ha sjalottløk og hvitløk i en kjele sammen med melken. Ha i frisk rosmarin og timian. Kok opp å la det stå og trekke en stund. Sil av og kok opp melken på nytt og rør i polenta gryn. La dette få småkoke i fem minutter. Rør inn revet Jarlsberg og smak til med cayennepepper, salt og pepper.

Hell massen utover på et brett og la det stå kjølig(gjerne frys). Del så massen i avlange stenger som paneres. Friteres like før servering.

Lammepølse:
Kjør malt fennikelfrø, revet sitronskall, hvitløk, chili og lardo (eller spekk) sammen gjennom kverna. Rør deigen, tilsett egget og smak til med salt og pepper. Fyll tarmer med farsen og knytt med tråder for å lage små pølser. Stekes lett i panne før servering.

Pastinakk-krem:
Kok pastinakk i vann sammen med sitronskallet til den er mør. Sil fra kokevannet og damp den litt før den blir kjørt i blender sammen med smør. Smak godt til med salt.

Olivensjy:
Finkutt sjalottløken og ha den i kraften. La det stå og redusere sammen med de sorte olivene. Når den er kokt inn til det halve, siles den. Smak den til med salt og pepper. Monter med smør og tilsett oliven ved servering.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Småsteik av lam

Ingredienser

lammelår

Brunsausjevning:
3 ss usaltet smør
kraft
salt og pepper

kokte poteter
grønn ertestuing
gulrot.

Fremgangsmåte

Heng et ferskt lammelår luftig og kjølig i minst tre uker. Det er svært viktig å kontrollere at kjøttet ikke har vært frosset. Skjær kjøttet fra beinet. Ta vare på beinet og kok kraft på det ved å kutte det opp og helle på vann slik at det dekker. Skjær lårkjøttet opp i passende stykker (7-8 cm x 7-8 cm) og brun dem i pannen ved ganske sterk varme. La trekke i minst to timer.

Ha dem i en gryte med silt lammekraft og kok opp. Lag en klassisk brunsausjevning ved å smelte 3 ss usaltet smør og røre ut 3 ss hvetemel i det og la det bli ganske brunt. Rør den ut i den kokende kraften. La småkoke til kjøttet er godt og mørt i minst 1 ½ time. Smak til med salt og pepper. Server med kokte poteter, grønn ertestuing og gjerne kokt gulrot.

Sendt inn av

Foto: Roald Kluge

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Sennepsgratinert lammerygg og provencalske tomater

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

1½ kg lammerygg eller -carré
ca. 1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
ca. 2 ts timian
3 fedd hvitløk
2 bunter persille
1 dl dijonsennep
½ dl mild sennep
Provencalske tomater:
8 modne tomater
ca. 1 ts salt
ca. ½ ts pepper
1 ts provencekrydder
4 ss olivenolje
4 båter hvitløk
4 ss strøkavring
ca. 1 ss sennep
1 ss finhakket persille
½ ss revet ost

Fremgangsmåte

Lammeryggen:
Skjær fettet i ruter og gni inn med salt, pepper, hvitløk og timian.

Brun kjøttet raskt i en varm stekepanne. Bland sammen begge senneps-typene. Hakk persillen og ha den i. Smør blandingen på lammeryggen.

Stek lammeryggen i ovnen 10-15 minutter på 225 °C. La ryggen hvile i ca. 10 minutter før den skjæres opp.

Server med stekte poteter, provencalske tomater, asparges og sjysaus - enten fra pose eller kraft. Smak til med sennep og urter.

Tomatene:
Skjær toppen av tomatene og ta ut innmaten.

Rør sammen salt, pepper, hvitløk, kavring, sennep, olje og persille og fyll tomatene. Om ønskelig kan tomatene toppes med litt revet hvit ost.

Stekes i ovnen sammen med lammerygg evt. annet kjøtt til de er sunket litt sammen og blitt brune på toppen, ca 10 minutter på 225° C.

Se flere gode lammeretter her

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Provencalsk lammestek

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

2 og en halv time

Ingredienser

1 lammestek
3 ss sitronsaft
12 poteter
7 tomater
6 ss olivenolje
3 ss smør/margarin
2 bunter persille
6 båter hvitløk
ca. 1½ dl strøkavring
100 g revet parmesan eller revet hvitost
ca. 2 ts salt
ca. 1 ts pepper

Fremgangsmåte

Skjær poteter og tomater i skiver. Bruk 2 ss av oljen til å smøre en langpanne eller ildfast form og legg i potetene og tomatene. Krydre med salt og pepper. Legg 2 ss smør i små klatter oppå potetene og tomatene.

Finhakk persille og hvitløk og bland med strøkavring. 2/3 av denne blandingen blandes med 4 ss av olivenoljen. Det som er igjen blandes med nyreven ost og settes til side.

Gni steken inn med  sitronsaft, salt og pepper. Smør persillemassen jevnt på hele steken. Legg steken på potetskivene, sett i steketermometer og stek i ca. 2 timer på 175 °C til termometeret viser 55-60 °C.

De siste 15 minuttene av  steketiden skrur du opp varmen til 225 °C. Dryss på persille/osteblandingen og fordel 1 ss smør i klatter. Gratinér til det er sprøtt og steketermometeret viser ca. 70 °C.

Flere gode lammeretter finner du her

Sendt inn av

Foto: Holger Fangel

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Indisk spyd

Antall porsjoner

4-6

Ingredienser

1 lammebog uten ben
1 dl sitronsaft
½ ts salt
¾ dl yoghurt naturell
½ løk
1 liten bit fersk ingefær eller 1 ts tørket
6 båter hvitløk
1 ts kajennepepper
1½ ts karve
1½ ts koriander
2 ts garam masala
½ ts salt
1¼ dl olje
ca. 3 småløk (kan sløyfes)
2 paprika

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i terninger. Dynk med sitronsaften, og gni saltet godt inn.

Finhakk løk, ingefær og hvitløk. Bland dette med yoghurt, krydder og olje og legg i kjøttet. Dekk til og la det ligge i 4-6 timer eller over natten.

Træ kjøtt og grønnsaker vekselvis på spydet og stek dem i panne, stekeovn eller på grillen.

Server med en grønn salat og ris.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Lammelår i terracottagryte

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 kg lammelår i skiver
8 poteter i skiver
2 store løk
4 fedd hvitløk
1 grønn paprika
1 boks flådde tomater 
½ flaske hp chilisaus

Fremgangsmåte

Kutt løk og paprika i biter og hakk hvitløk, surr dette i stekepanne sammen med tomater og chilisaus. Legg lammelår og poteter lagvis i en terracottagryte. Hell over blandingen fra stekepannen.

Stekes i stekeovn på 200 grader i ca 2 timer.

Serveres med salat og en god flaske rødvin.

Vinner av "MatPrat-prisen", oktober 2002

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Spansk grytestek

Antall porsjoner

6-8

Ingredienser

1 utbenet surret lammestek (ca. 1.5 kg)
2 ss olje
1 gul løk
3 fedd hvitløk, hakket
1 ts salt
1 ss paprikapulver
1 ts chilipulver
3 ss hakket frisk rosmarin
3 ss hakket frisk mynte
2 røde paprika i biter
3 dl hvitvin
5 dl hønsebuljong
 
Stekte poteter på spyd:
18 små, kokte poteter uten skall (gjerne ferdig-kokte i pose)
ca. 18 kapers, gjerne store
3 ss olivenolje
3 ss hakket persille
½ ts salt
¼ ts pepper

6 trespyd

Fremgangsmåte

Bruk en stor gryte. La løk og hvitløk surre i olje over middels varme i 1 minutt.

Sett opp temperaturen og legg steken i gryta og brun den fint rundt det hele. Stikk et steketermometer i midten av steken.

Ha krydder, urter og paprika i gryta og la det surre et par minutter. Slå over hvitvin og buljong til det rekker midt på steken. Kok opp.

La steken trekke under lokk like under kokepunktet i 1-1½ t. Når steketermometeret viser 65 grader, er steken lyserosa. Ved 70 grader er den gjennomstekt.

Ta steken ut av gryta. La den hvile i minst 15 minutter før den skjæres opp (kjernetemperaturen vil øke noe mens steken hviler).

La kraften i kjelen koke inn til en saus. Ønsker du tykkere saus, jevner du med 1 ss maizena utrørt i 2 ss vann.

Grytesteken serveres med potetpuré eller stekte poteter på spyd.

Serveres med stekte poteter på spyd.

Stekte poteter på spyd:
Legg spydene i vann i 10-15 minutter. Træ poteter og kapers på spydene.
 
Stek potetspydene i en vid stekepanne i olje. Snu dem og dryss over salt, pepper og persille.
 
Tips: Dersom du ikke har friske urter, kan de erstattes med tørkede. Gå da ned på mengden til 1/3.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Fylt lammelår med spennende smaker

Antall porsjoner

6-8

Ingredienser

1 lammelår, ca. 2,5 kg
3 ss tomatpure
80 g soltørkede tomater i marinade
2 sjalottløk
50 g fetaost
8-10 oliven
2 ss finhakket frisk persille eller 2 ts tørket
1½ ts salt
1 ts pepper

Fremgangsmåte

Start med å skjære ut isbenet. (Noen kaller det nøkkelbenet) øverst på låret. Finn punktet hvor benet starter og la kniven følge benet ned til neste ledd. Skjær rundt benet og prøv å få med minst mulig kjøtt. Skjær av senefester og ta benet ut.

Skjær så videre lang neste ben ned til det siste leddet. Gjør på samme måte som isbenet. Ta vare på bena, de kan steke med steken og gir god smak til sjyen.

Brett ut steken med skinnsiden ned og fordel tomatpure utover kjøttet. Skjær de soltørkede tomatene i strimler, finhakk løken og skjær fetaosten i små terninger. Oliven deles i fire. Fordel dette over lammesteken og dryss over finhakket persille, ½ ts salt ½ ts pepper.

Rull lammesteken sammen og surr godt med hyssing. Gni inn resten av salt og pepper rundt hele steken.

Legg lammesteken over i et ildfast fat. Stikk et steketermometer i kjøttet, pass på å styre unna fyll eller ben da dette gir ukorrekt temperatur på kjøttet. Stek lammesteken på 125 grader i ca. 2  timer til termometeret viser ca. 65 grader.

La steken hvile i ca. 15 - 20 minutter før den skjæres opp.

Server lammesteken med en frisk salat og nykokt ris.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Lammestek i form med grønnsaker og poteter

Antall porsjoner

6-8

Ingredienser

1 lammelår, ca. 2,5 kg.
3 båter hvitløk
2 ts salt
½ ts grovmalt pepper
1 ts rosmarin
5 dl kokende vann

1 purre
1 båt hvitløk
3 persillerøtter
2 gulrøtter
1 kg poteter
1 ts salt
½ ts grovmalt pepper
1 ts provencekrydder
2 ss olivenolje

Saus:
5 dl kraft fra steken
1½ ss maisennamel rørt ut i 2 ss vann
½ ts salt
¼ ts pepper

Fremgangsmåte

Sag av den ytterste delen av knoken. Skjær ut isbenet med en spiss kniv, eller kjøp ferdig preparert lammestek. Rens og skjær hvitløk i tynne båter. Stikk de i inn i små, skrå lommer i steken.

Krydre steken med salt, pepper og rosmarin. Stikk et steketermometer i steken og legg lammelåret i en ildfast form. Sett steken i ovnen ved 175 °C. Steketid ca. 2 timer eller til steketermometeret viser ca. 65 °C. Hell over det kokende vannet når det gjenstår ca. en halv time av steketiden.

Skrell og rens poteter og grønnsaker. Hakk hvitløk og skjær poteter og grønnsaker i grove biter. Varm olivenolje i en jerngryte og fres hele blandingen i 5 minutter sammen med krydderet. Sett på lokk og la det ettersteke på svak varme til de er knapt møre.

Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie, og la den hvile i ca. 15 minutter.

Hell av 5 dl kraft til sausen og ha grønnsakene over i den ildfaste formen. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter mens steken hviler og du lager sausen.

Sausen:
Kok opp kraften og hell i maisennajveningen under omrøring. La sausen koke opp på nytt og smak evt. til med salt og pepper.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Lammeskiver med ratatouille

Antall porsjoner

4

Ingredienser

6 skiver (ca. 1 kg) lammelår/bog
1 ts timian
1 ts salt
½ ts pepper
olje til steking

Ratatouille:
1 boks hermetiske
2 løk, rød eller gul
1 squash
1-2 paprika
2 båter hvitløk
1-2 ss olje
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ts tørkede urter evt. 1 ss finhakkede urter (timian, rosmarin, oregano, persille m.m.)

Fremgangsmåte

Krydre lammeskivene med timian, salt og pepper. Stek lammeskivene i varm panne ca. 2 minutter på hver side. Skru så ned varmen og la skivene ettersteke i ca. 10 minutter avhengig av tykkelsen.

Rens og del løken i båter, paprika og squash i litt store biter. Finhakk hvitløken.

Ha olje i en kjele og tilsett hvitløken. La den surre litt før du tilsetter grønnsakene. Tilsett urtene. Rør forsiktig av og til mens retten småputrer i ca. 15 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Server lammeskivene med Ratatouille og nykokte poteter eller pasta.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Lammefrikassé

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 kg lammekjøtt med ben evt. 700 g uten ben
ca. 6 dl vann
1½ ts salt
1 bunt asparges
1 bukett brokkoli
1 blomkål
2 vårløk
6 dl kraft
4 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
3 ss frisk dill evt. 3 ts. tørket dill
2½ ss rømme
1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Del kjøttet i serveringsstykker. Kok opp vannet og legg i kjøttstykkene. La det koke opp igjen og skum godt av. Tilsett salt. La kjøttet trekke i ca. 45 min.

Rens og del grønnsakene i passe biter. Ha dem over i gryta og la grønnsakene småkoke videre i ca. 10 min. eller til de er møre.

Lag sausen i samme gryte eller i en ny kjele. Kok opp kraften og tilsett meljevningen under stadig omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 min. Tilsett dill og rømme, smak til med sitronsaft salt og pepper.

Serveres med nykokte poteter.

Sendt inn av

Foto: Per Alfsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Greske lammekoteletter

Ingredienser

ca 1 kg lammekoteletter (2 koteletter per porsjon)
1 ss smør
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts oregano

Ostekrem:
100 g fetaost eller hvit geitost
1 dl revet hvit ost
75 g smør
2 eggeplommer
1 ts paprikapulver
4 tomater

Fremgangsmåte

Brun kotelettene raskt i varm panne, 2-3 minutter på hver side. Dryss over salt, pepper og oregano når kotelettene er ferdig stekt. Legg kotelettene i et ildfast fat.

Rør smør og ost mykt og tilsett eggeplommene - en av gangen og rør kraftig. Bland i revet hvit ost og paprika. Fordel ostekremen på kotelettene.

Skold og skrell tomatene. Del tomatene i to og legg dem sammen med kotelettene. Gratiner i varm ovn, 250°C i ca. 5 minutter.

Server med stekte eller bakte poteter og en salatbolle.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Tomatsalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 store, modne tomater
1 sjalottløk
ca. 1 dl sorte oliven 
½ ts grovmalt pepper pepper
½ ts salt
2 ss olivenolje
1 ss rødvinseddik evt. balsamicoeddik
1 båt presset hvitløk
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum

Fremgangsmåte

Del tomatene i skiver og anrett på et fat. Skjær sjalottløken i skiver og dryss over. Legg på oliven og grovhakket basilikum. Dryss over grovmalt pepper og salt.

Bland sammen olivenolje, hvitløk, rødvinseddik, oregano og basilikum til dressingen og hell over salaten rett før servering.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt

Forsiden akkurat nå

Til toppen