Franskmenn liker svært godt tørkede belggrønnsaker, som bønner og linser. Smaken fra bønnene harmonerer fint med det syrlige i tomatsausen. Oppskriften er hentet fra deres nye bok, Stiansens kulinariske koffert.
Lammegryte med hvite bønner og tomat
Fremgangsmåte
Del kjøttet i 3 x 3 cm store terninger. Fres kjøttet i olivenolje til det får en pen brunfarge og tilsett hvitvin og kraft. Salte og pepre og tilsett en boks med hakkede tomater.
Kok opp og skum godt. La kjøttet småkoke under lokk i 30 minutter, så tilsettes hele hvitløksfedd med skallet på, rensede småløk og hvite bønner som har ligget i rikelig med vann natten over. Nå er også tiden inne for å tilsette timian og rosmarin.
Kok opp og la gryten stå og småkoke under lokk i en time. Smak til med salt og pepper og tilsett cherrytomater fem minutter før servering. Serveres med brød til.
Flere oppskrifter på lammegryter finner du her
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG