Dagens rett

Lammemedaljong med rosinsaus

Lammekjøttet er nå på sitt aller beste og vi anbefaler et skikkelig herremåltid denne fredagen.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Lammemedaljong med rosinsaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

8 små biffer fra lammefileten à ca. 80 g
½ ts pepper
1 ss frisk hakket timian eller 1 ts tørket
8 skiver bacon
2 sjalottløk
2 båter hvitløk
1 dl rosiner
3 dl rødvin
3 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts finhakket rosmarin
2 ss tomatpuré
2 dl lammekraft/buljong

Fremgangsmåte

Krydre biffene med pepper og timian. Rull en baconskive rundt hver biff og fest den med tannpirker eller hyssing.

Legg rosinene i rødvin. Finhakk løk og hvitløk.

Brun biffene jevnt på begge sider og rundt. La de ettersteke ett minutt og ta de ut av pannen. Ha sjalottløk og hvitløk i pannen og la det surre litt før du tilsetter rosmarin og tomatpuré. Slå i halvparten av rødvinen. Rør godt og la dette koke inn til halv mengde, ca. 5 minutter. Tilsett resten av rødvinen, rosinene og kraft/buljong. Kok videre i nye 5 minutter til sausen er passe tykk.

Legg biffene i sausen og la dem trekke et par minutter før servering.
 
Server gjerne med friterte potetstrimler og spinatsalat.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Spinatsalat

Ingredienser

1 pk frisk spinat
1 dl pinjekjerner
2 ss sitronsaft
1 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Rist pinjekjernene i en tørr, varm panne til de blir pent brune, og ta dem ut. Ha olje i pannen, tilsett spinaten og vend til den begynner å falle sammen. Kryst over litt sitronsaft, og bland i pinjekjernene.
 
Dette er et nydelig tilbehør til de fleste stekte kjøttretter, men prøv den gjerne til fisk også.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Friterte potetstrimler

Antall porsjoner

4

Ingredienser

7-8 store poteter (gjerne mandelpoteter)
2 vårløk
ca. 2 dl maisolje
salt

Fremgangsmåte

Riv potetene grovt på et råkost-jern eller i foodprosessor.
Skjær vårløk i tynne strimler. Varm opp oljen i en kjele til den er frityrvarm og dryss i potetene og vårløk. La de dekke hele pannen. Fritér noen minutter til de blir gylne og sprø. Ta potetene ut av oljen med en hullsleiv og legg de på et tørkepapir. Dryss på litt salt.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen