Dagens rett

Lammerull med sursøt løk- og persillesaus

Vi gjør som Norges og verdens beste kokker og velger oss lammeside til middag denne søndagen.

Alle delene av det deilige lammekjøttet kan brukes til de lekreste retter.
 
Både regjerende verdensmester i kokkekunst, Geir Skeie, og Norges håp i kommende Bocuse d'Or, Gunnar Hvarnes, velger seg lammesiden som sitt favorittstykke.
 
Den har en perfekt fettmarmorering og er full av smak, og her får du en enkel tradisjonrett med masse smak.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Lammerull med sursøt løk- og persillesaus

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

1 lammeside uten ben
1 ½ ss sennep
½ løk
½ bunt persille, hakket
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss smør til bruning
Sursøt løk- og persillesaus:
4 dl kjøttkraft
½ løk
½ bunt persille
1 ts sennep
2 ts maisennamel eller 3 ss Maisennajevner
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss eddik
2 ts sukker

Fremgangsmåte

Ben ut lammesiden og fjern overflødig fett. Dette kan du evt. spørre betjeningen i kjøttdisken om å gjøre for deg.

Brett ut lammesiden med kjøttet opp. Smør sennepen utover. Bland sammen salt, pepper, persille og finhakket løk og fordel over kjøttet. Rull stramt sammen og surr med bomullstråd.

Brun rullen i en jerngryte. Dekk med kraft/vann. Sett inn steketermometer. Kok opp og la trekke ca. 1 time til steketermometeret viser 70° C.

Server lammerull med kokte poteter, gulrot, aspargesbønner og sursøt løk-og persillesaus.

Her finner du flere fristende lammeretter

Sursøt løk- og persillesaus:
Sil kraften og kok den opp.
 
Jevn sausen med maisennamel utrørt i litt kaldt vann eller strø maisennajevner i den kokende væsken mens du rører.
 
Tilsett finhakket løk, persille og sennep. Smak til med salt, pepper, eddik og sukker.
 
 

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)Dagens rett

Forsiden akkurat nå

Til toppen