Dagens rett

Lammesauté med kantareller

Når bare det beste er godt nok, er mørt lam en selvfølge, ikke minst sammen med skogens gull.

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Lammesauté med kantareller

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g benfritt lammekjøtt fra lår
200 g kantarell eller annen sopp
4 sjalottløk
2 ss margarin /olje til steking
1 dl vann
2 dl matfløte
1 ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i biter (ca. 4 x 4 cm). Rens og del soppen. Hakk løken.

Brun kjøttet i flere omganger på sterk varme, 2-3 minutter på hver side. Ta det ut av pannen, men hold det varmt.

Stek løk og sopp i 3-4 minutter. Rør i blandingen med jevne mellomrom.

Ha kjøttet oppi sopp/løkblandingen og tilsett vann og fløte. La koke inn. Tilsett finhakkete urter. Smak til med salt og pepper.

Server med råstekte poteter eller potetmos.

Flere fristende lammeretter finner du her

Sauté er et kokkebegrep for en finere gryterett. Det brukes så mørt kjøtt at det nesten ikke behøver å koke for å bli ferdig. I denne sautéen bruker vi kantarell, noe som gjør den ekstra god.

Tips: For en kraftigere smak og tykkere konsistens, kan du bruke sjysaus fra pose i stedet for bare vann.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen