Dagens rett

Lammeskank med kantareller og mandelpotetmos

Dette er skikkelig kosemat som er perfekt til søndagsmiddagen når du bare har lyst til å la maten lage seg selv.

Norsk lam er en fantastisk råvare som vi gjerne kunne ha spist mer av. Prøv denne deilige oppskriften.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Lammeskank med kantareller

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 lammeskanker
4 ss hvetemel til å mele skankene
1 ts malt koriander
1 ts malt merian
1 ts tørket oregano
1 ss hakket frisk rosmarin
1 rød chili
4 ss margarin
3 gulrøtter
5 stilker stangselleri
½ sellerirot
2 løk
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 l vann
100 g kantarell
 
Mandelpotetmos:
400 g mandelpotet
1 ½ dl matfløte
50 g meierismør
1 ss hakket frisk kjørvel
1 ss hakket frisk timian
1 ts finhakket rød paprika
1 ts salt
1 ts pepper

Fremgangsmåte

Start med å blande skankene sammen med koriander, merian, oregano, rosmarin og chili. La dem ligge i en time og trekke smak.
 
Ha mel på skankene og varm 4 ss smør i en kjele. Brun skankene og tilsett grønnsakene kuttet i terninger. Ha i tomatene.
 
Fyll på vann. La det hele koke i ca. 1 time under lokk, mens du gjør klar mosen.
 
Mandelpotetmos:
Skrell potetene og kok dem i vann uten salt. Når de er ferdige slås vannet av.
 
Tilsett fløten, kjørvel, timian og paprika. Mos det hele og rør det til en jevn masse.
 
Tilsett smøret og juster med mer fløte hvis det trengs. Det er stivelsen i potetene som avgjør om du nå har en suppe eller en fast mos. Smak til med salt og pepper og vent på skankene.
 
Når kjøttet løsner fra beinet er skankene ferdige og du trenger kun å smake til med salt og pepper.
 
Stek kantarellene ved siden av i litt godt smør.
 
Legg opp maten på tallerken ved å legge mos på bunnen av en dyp, varm tallerken med en skank oppå. Øs opp av den gode kraften og ha de stekte kantarellene rundt om.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen