Dagens rett

Lammeskiver på potetseng

Begrepet "Lam er nam" kjenner du sikkert. Ekstra nam blir det når vi anbefaler det som lørdagens rett. Dagens vinforslag vant vår test av polnyhetene for januar, og er som skapt for denne retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Lammeskiver på potetseng

Antall porsjoner

4

Ingredienser

6 store skiver av lammelår / bog
1 stor purre
ca. 12 poteter
15 småløk evt. 2 løk
1 bunt persille
2 båter hvitløk
1½ rosmarin
1½ ts salt 
½ ts pepper
ca. 3 ss smør /margarin

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200° C. Rens småløken, finhakk hvitløken. Purren renses og skjæres i grove biter, potetene skrelles og skjæres i skiver. Legg grønnsakene over i en ildfast form sammen med 3-4 ss smør. Dryss over persille, rosmarin, hvitløk, salt og pepper. Stekes i ovn ca. 45 minutter.

Krydre lammeskivene med salt, pepper og rosmarin. Stek dem i smør/margarin i varm panne ca. 2 minutter på hver side. Legg lammeskivene over i den ildfaste formen og stek det ytterligere i ca. 15 minutter, til poteter og grønnsaker er møre.

Server gjerne med en frisk salat.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen