Er du uinnvidd i akevittens fantastiske historie, ja, da bør du få tak i Hroar Deges praktbok Historien om de norske Akevitter (Kilden Forlag). Dette er Deges motivasjon for å gå i gang med det omfattende bokverket. - Vi manglet en identitet for vår drikkekultur, riktignok har vi en ølbok, men kunnskapen om det norske brennevinet hadde ingen tidligere samlet i bokform. Jo mer jeg tenkte over dette, jo mer motivert ble jeg til å gå i gang, forteller Dege. For det er litt av et stykke forskningsarbeid han kan legge frem. Boken føyer seg inn i rekken av Deges produksjoner hvor den siste var Christopher Hammers kokebok fra 1793. Akevittboken inneholder mange spennende historier, fortalt på en slik måte at du føler forfatterens store engasjement. Boken er dessuten fylt med flotte historiske illustrasjoner. Kroner 490 (ISBN 82-7627-016-6). 28.02.98
Landets første akevittbar
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.
Les hele sakenKupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».
Les hele saken