Dagens rett

Langtidsbaker du fisken, får du en helt fantastisk smak. NB Må prøves

Dagens oppskrift tar litt tid, men den krever ikke mye arbeid. Den lager seg nesten helt selv i ovnen ved lav temperatur.

Ishavsrøye er en nydelig fisk. Den er vakker å se på, den smaker vidunderlig og den er lett å ha med å gjøre. Men den kan overstekes. Det skjer ikke om du følger denne oppskriften.

I dag har vi gitt den en asiatisk vri. Får du ikke tak i røye er det ingen grunn til panikk, både laks og ørret kan brukes.

Her får du flere oppskrifter med rød fisk

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Langtidsbakt røye med asiatisk agurksalat

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

1 time og 40 minutter

Ingredienser

400-500 gr filet av ishavsrøye (benfri, med skinn)
¼ dl soyasaus
Revet skall av ½ sitron
Agurksalat:
1 liten agurk
½ fedd hvitløk - finhakket
Marinade og saus:
1 ts sesamolje
2 ss limesaft
½ ts sukker
2 ts  soyasaus
1 ss olivenolje
1 ss finhakket korianderblader

Fremgangsmåte

Legg filetene med skinnet ned i en ildfast form eller på et fat.

Drypp soyasausen og dryss revet sitronskall over fisken.

Bak i ovn ved 50°C i 1 time og 30 minutter. Ikke bruk varmluft, da kan fisken tørke ut.

Soyasausen vil delvis karamelliseres og gi fisken et fint blankt preg og et snev av røyksmak.

Fisken løftes av skinnet ved servering. Den vil være saftig og balansere mellom rå og bakt.

Agurksalaten:
Agurken bør være kald for å gi en friskest mulig opplevelse.

Skrell agurken og del den på langs. Skrap ut innmaten med en skje.

Del den så i 5 - 6 cm lange stykker og videre i små staver.

Bland sesamolje, limesaft og sukker.

Rett før servering vender du agurken og hvitløken i marinade.

Bland resten av marinaden med soya, koriander og olivenolje. Blandingen piskes til en lett saus som dryppes rundt fisken på tallerkenen.

Se flere lekre oppskrifter og les mer om røye her

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen