Dagens rett

Lasagne med bolognese og ostesaus

Lag deg en deilig pastarett nå som det endelig er helg igjen. Lasagne er enkelt å tilberede, men pass på at du bruker nok væske. Hvis ikke kan det hele risikere å bli svært tørt, og da må du kanskje åpne en ekstra flaske vin for å kompensere og balansere retten. Og vinen kommer fra det spennende området Somontano, nord i Spania.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Lasagne med bolognese og ostesaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

9 lasagneplater
2 dl revet hvit ost
Bolognese:
500 g kjøttdeig /karbonadedeig
1 løk
2 stilker selleri
1 gulrøtter
60 g bacon
ca. ½ ts salt
½ ts pepper
¼ ts muskat
2 ss tomatpuré
3 dl kraft eller buljong
1 boks hermetiske tomater
Ostesaus:
1 ss smør/margarin
2 ss hvetemel
4 dl melk
3 ss revet parmesan evt. annen hvit ost
1 ts salt
½ ts hvit pepper
¼ ts muskat

Fremgangsmåte

Lag kjøttsaus og ostesaus som beskrevet nedenfor. Legg lagvis lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus. Start med lasagneplater og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost.

Stekes på 225° C i ca. 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør.

La lasagnen hvile i ca. 10 minutter før den serveres, slik at den får "satt" seg.

Server med baguette og salat.

Bolognese:
Rens og finhakk grønnsakene. Skjær bacon i tynne strimler eller terninger. Ha kjøttdeigen over i en varm panne og stek den på middels varme. Ha i de finhakkede grønnsakene, bacon og tomatpuré. Hell over de hermetiske tomatene. Tilsett kraften/buljongen og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med krydder.

Tips: Skal sausen brukes som pizzafyll f. eks. i Calzone, bør sausen koke litt lengre, slik at mer væske fordamper og fyllet blir "tørrere".

Ostesaus:
Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha permesan og la osten smelte. Smak til med krydder.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen