Legger ned i Trøndelag

Skoletilbudet innen restaurant- og matfag i Trøndelagsfylkene krympes.

I Sør-Trøndelag var det fra høsten av planlagt et skoletilbud for 224 elever innen restaurant- og matfag, men bare 145 ungdommer har dette som førsteønske.
 
Også på Vg2-tilbudet er det langt færre søkere enn antallet skoleplasser. Det er altså færre som drømmer om å bli kokk eller konditor enn før.
 
Disse opplysningene kommer bare kort tid etter at det ble klart at linjen i Sandnessjøen og i Kragerø legges ned.
 
Legger ned
Fylkesutvalget i Sør-Trøndelag har vedtatt å redusere skoletilbudet innen restaurant- og matfag.
 
Planlagte klasser ved Ladejarlen, Skjetlein, Frøya, Hitra og Hemne videregående skoler blir lagt ned.
 
Dette begynner å bli et alvorlig problem for bransjen.
 
Færre kokker
Også i Nord-Trøndelag blir det færre kokker i fremtiden. Her er imidlertid ikke reduksjonen i antallet søkere større enn at tilbudene blir opprettholdt.
 
- Vi kan se en liten nedgang i antallet søkere, men vi kommer i gang med tilbudet ved alle skoler hvor dette er planlagt, sier Frank Sjøli, rådgiver i utdanningsavdelingen i Nord-Trøndelag fylkeskommune til adressa.no.
 
Bølger
- Med utgangspunkt i elevenes preferanser, må vi se realitetene i øynene, sier rektor ved Ladejarlen, Trond Hofstad.
 
Han har foreløpig ikke fått endelig beskjed fra fylkeskommunen, men antar at tilbudet vil bli redusert med i alt to klasser og 30 elever fordelt på Vg1 og Vg2.
 
- Alle typer utdanninger går i trender og bølger. Nå er det muligens en vind som blåser i retning av mer studiespesialisering. Men etterspørselen etter unge med restaurant og matfag er stor, så vi håper at søkningen tiltar igjen, sier Hofstad.

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen