Leier ut polske kokker

Adecco vil forsyne norske kjøkken med polsk arbeidskraft.

Høyt kvalifiserte kokker med internasjonal erfaring. Det er Adeccos nye satsing overfor hotell-, restaurant- og institusjonskjøkkener.

– Polakker er vant til å jobbe utenlands og har generelt høy arbeidsmoral og de snakker godt engelsk. De er ofte motivert for å bli i Norge lengre. Veien tilbake til Polen er lengre enn for eksempel for svensker. Det vil si at vi snakker om mer stabil arbeidskraft, sier Trygve Flood i Adecco til Hotellmagasinet.

LES OGSÅ: Reiselivet mangler 1600 kokker

De polske kokkene har alle fagbrev og minst tre års erfaring som kokker. De gjennomgår også flere intervjuer og tester samt et tre dager langt intensivkurs før de er aktuelle for Norge.

– Matkultur og faglig sett er Polen ganske likt Norge. Noen forskjeller er det, men ikke verre enn at man kan greit lære seg norsk tradisjonsmat. Dette er oppegående kokker som har kunnskapen med seg, sier Flood.

LES OGSÅ: Skal få kokkene til å bli

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen