Dagens rett

Her bruker du det beste av sesongens grøde

Denne oppskriften med jordskokk og kveite sørger for et skikkelig festmåltid.

Om du ikke finner alle ingrediensene, slik som brissel og trøffel, til denne retten, kommer du langt selv uten dette. 
 
Selvplukket sopp, særlig steinsopp, kan langt på vei erstatte disse eksklusive og sjeldne råvarene. 
 
 
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Jordskokksuppe med pepperstekt kveite

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

600 g kveitefilet
500 g jordskokker
H-melk
2 fennikel
100 g friske små erter
1 sitron
2 stjerneanis
god olivenolje
400 g kalvebrissel
1 sjalottløk
1 hvitløk
Salt og pepper
Frisk timian
Trøffel

Fremgangsmåte

Rens fennikelen og del den i to. Legg dem i en kjele og fyll på olivenolje så det dekker.
 
Tilsett skall av en halv sitron og 2 stjerneanis og smak til med salt og pepper. Kok på svak varme til fennikelen er mør helt igjennom.
 
Kok kalvebrisselen med sjalottløk, litt hvitløk, timian, salt og pepper. Avkjøl og rens for sener og hinner, stek den lett i smør før servering.
 
Skrell jordskokkene og kok dem møre i melk. Mos til en jevn suppe og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
 
Stek kveiten og anrett den på smørdampede erter. Anrett brissel rundt fisken og hell på den skummende jordskokksuppen.
 
Stek fennikelen raskt i smør og legg den over fisken. Pyntes med sort trøffel.

Les mer om jordskokk

Sendt inn av

Foto: Audun Aagre

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen