Leter etter årets produkt

Det Norske Måltid jakter landet rundt.
Redaksjonen
12 August 2010 - 11:28

For tredje gang arrangerer Det Norske Måltid er en landsomfattende konkurranse som kårer de beste råvarene og det beste bearbeidede produktet i Norge. Utover høsten skal åtte delfinaler gå av stabelen før en bredt sammensatt jury smaker seg fram til tre vinnere i den nasjonale finalen, skriver Handelsbladet FK.

Konkurransen er åpen for fisk og sjømat, kjøtt og ost, frukt og bær, grønnsaker og urter, honning og most, syltetøy og bakervarer, desserter, godteri og hva det skal være av norskprodusert mat og drikke. Alt fra ubehandlede råvarer til avanserte og sammensatte produkter laget av råvarer skal også i størst mulig grad hentes fra Norge. Kravet er videre at varen skal være til salgs for vanlig forbruker fra for eksempel gårdsmatutsalg, fiskebruk eller butikk. Drikkevarer med alkohol kan ikke delta.

Det skal finnes vinnere i tre kategorier: Råvare land, råvare sjø (inkludert freskvann) og bearbeidet produkt. Nytt i år er kåringen av Årets godbit - et produkt med potensial.

Tradisjonelt konserverte produkter som for eksempel spekemat, rakefisk og liknende regnes som råvare. Hver produsent kan delta med to råvarer/produkter hvert år.

Vinnerne mottar 50.000 kroner hver, og utdelingen er lagt til Årets Måltid, en flott festmiddag i Stavanger den 25. november. Da skal så mange som mulig av fylkesvinnerne inngå i menyen.

De fleste fylkene har sine uttak i nærmeste fremtid.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge
+
Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge

Denne økologiske rødvinen finnes dessuten i så å si alle polutsalg – og det til en veldig gunstig pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her