Lette desserter på late dager

Om sommeren er det lett å leve - på alle måter. Med sol, lys og varme nyter vi aller helst det enkle og lette. Hva med å avslutte med noe søtt, noe friskt, - veldig godt og kanskje ikke for mektig? Her får du noen flotte oppskrifter på deilige sommerdesserter.

Etter et herlig måltid, - eller kanskje bare en lett salat, smaker det godt med en dessert. Ellers er alle dager festdager om sommeren, vi koser oss med familie og venner. Dessert setter en gullkant på hviket måltid som helst.

Kesam gjør mange desserter friskere og bedre. Jordbær, bringebær, blåbær, tyttebær, sitron, appelsin og sjokolade smaker bra sammen med den nye ferskosten Kesam. Et tips til kremelskere som vil spare litt kalorier; bytt halvparten av kremfløten med Kesam så blir det mindre kalorier.

Her får du noen forslag på lette, søte fristelser:

Jordbærfromasj

Antall porsjoner

4-6

Ingredienser

6 plater gelatin
kokende vann
3 dl (1 beger) Kesam
2 beger (350 ml) 0,1 % Yoghurt Markjordbær
2 eggehviter
5 ss sukker

Fremgangsmåte

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Bland Kesam og yoghurt, visp eggehvitene stive med sukkeret. Bland  dette med Kesam/yoghurtblandingen.

Hell vannet av gelatinen og løs den opp i 3 ss kokende vann, rør dette forsiktig i blandingen. Helles i porsjonsskåler eller bolle og settes kjølig noen timer før servering. Eller hell i store muffinsformer på stekebrett. Hvelves før servering.

Pynt med bærmos laget av jordbær blandet med litt melis og evt noen friske jordbær.

Lag i en stor bolle eller porsjonsformer. Pynt etter ønske.

Tips: Bytt gjerne ut denne yoghurten med en annen variant og du får en annen fromasj. Pynt med passende bær/frukter.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kanelkrem til bær og frukt

Ingredienser

3 dl (1 beger) Kesam
½ dl melis
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene og la sausen stå og trekke litt før servering. Smaker godt til fruktsalat og friske bær som jordbær, blåbær eller bringebær.

En smakfull dessertkrem som smaker til det meste.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Fruktsalat med Kesam

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

1 eple
1 pære
3 ringer ananas
3 dl Kesam
2 ts vaniljesukker
2 ss melis

Fremgangsmåte

Rens og skjær frukten i små terninger. Bland Kesam med vaniljesukker og frukt. Smak evt til med mer melis. Du kan også bruke ferdig hermetisk fruktsalat og blande med Kesam.
 
Til denne friske desserten kan du benytte det du måtte ha tilgjengelig av frukt og bær. Det er mye naturlig sødme i frukten, så du kan gjerne servere denne med Kesam Naturell. 

Sendt inn av

Foto: ©Kelly Cline 2006 206.683.1055

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Sjokolademousse

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 eggeplommer
3 ss sukker
1 ss kald kaffe
100 g mørk sjokolade
3 dl (1 beger) Kesam
1½ dl TINE Kremfløte

Fremgangsmåte

Visp eggeplommer og sukker hvitt og porøst. Rør i kaffen. Bryt sjokoladen i biter og smelt den i en skål i vannbad eller i mikrobølgeovn. Rør sjokolade og Kesam i blandingen. Visp fløten til lett krem. Vend kremen forsiktig i blandingen. Fordel moussen i porsjonsskåler og la dem stå kjørlig minst 1 time før servering.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Is med bær

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Ca. 200 g bringebær, jordbær eller andre frosne bær
½ dl melis
3 dl (1 beger) Kesam

Fremgangsmåte

Bland bær, melis og kesam i en food processor eller annen kjøkkenmaskin. Er bærene frosset med sukker  tilsetter du mindre søtningsstoff i isen, smak deg fram.

La maskinen gå til alt så vidt er blandet. Det er fint at bærene ikke er helt finmost. Frys til is i bolle eller tom isboks. Etter ca. 3 timer i fryseren kan du lage iskuler. Du kan også servere isen som den er fra bollen.

En fantastisk enkel, frisk og god is. Varier etter hvilke bær du velger.

NB! Isen tiner langsomt, så husk å ta den ut i god tid før servering.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Minuttis

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

Ca. 200 g bringebær, jordbær eller andre fryste bær
½ dl melis
1 beger Kesam, vanlig eller mager

Til servering:
1 beger Kesam, vanlig eller mager
friske bær

Fremgangsmåte

Ha ingrediensene i en blender og kjør til bærene er knust. Legg lagvis i dessertskåler med kesam og friske bær/frukt. Server med en gang.

Tips:
Det er viktig at bærene er fryste når du blander dem med kesam, ellers blir det ikke is.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Jordbærmousse à la Tiramisu

Ingredienser

½ liter jordbær
1 ½ dl kremfløte
1 dl Kesam
3 ss melis
8 avlange italienske kjeks
(2 ss sitruslikør)
½ ts kanel

Fremgangsmåte

Skjær jordbærene i små biter. Visp fløten til krem ig bland i Kesam, jordbær og melis.

Del kjeksen i biter og drypp likøren over. Forblandingen i fire glass sammen med kjeksen. Dryss over kanel og pynt med jordbær.

Inspirert av Italia. Vil du at kjeksen skal være sprø serverer du moussen med en gang, vil du derimot at den skal være litt myk, lar du moussen stå ca. ½ time før servering.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen