Dagens rett

Lette pølser med godt følge

Et pølsemåltid behøver ikke nødvendigvis å være ensbetydende med et fetere måltid. Hvitt kjøtt i form av kylling eller kalkun har i de senere år gitt oss nye og spennende råvarer for bruk i mer tradisjonelle menyer. Kjekt å benytte seg av nå når sommeren lurer rundt hjørnet. Så også det spanske vinforslaget.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Lette pølser med godt følge

Antall porsjoner

2-4

Ingredienser

Beregn 1 kjøttpølse av kylling/kalkun per person (ekstra sultne menn spiser nok 2)

Mandelpotet- og kålrotstappe
½ kålrot
4 mandelpoteter
litt melk eller matfløte
1-2 ts salt
litt kvernet pepper
evt. revet muskatnøtt

Fremgangsmåte

Skjær 3-4 kryss i skinnet på begge sider av pølsene for at de ikke skal sprekke under steking. Stek pølsene ved middels eller svak varme til pølsene er gjennomvarme og har fått en gyllen og fin farge på skinnet.

Server kylling-/kalkunpølsene med en fristende salat og mandelpotet- og kålrotstappe. Polenta og couscous er to andre fristende og raske alternativer.

Mandelpotet- og kålrotstappe:
Fjern skallet på kålrota og skjær den i litt store terninger. Kok opp. Skrell så potetene og kok kålrot og mandelpoteter 5-10 minutter til alt er mørt. Hell fra vannet og mos godt. Spe med litt melk eller matfløte og smak til med salt, pepper og eventuelt litt revet muskat.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen