Dagens rett

Lettlaget kjærlighetsmat til Valentine

Overrask din kjære med en treretters meny på valentinerdagen, og med champagne i glasset blir det ekstra stas. Oppskriftene finner du her.

La OL være OL i dag og gjør stas på din kjære med en deilig middag med tilhørende godt drikke.

Champagne og da særlig de rosa utgavene , gir denne treretters menyen det lille ekstra.

Men det er slett ikke nødvendig å spandere så dyre dråper for at middagen skal bli vellykket. Du finner derfor rimelige forslag til hver av de tre rettene. Aller viktigst er at maten lages med kjærlighet, og serveres i romantiske omgivelser.

Flere gode artikler for valentinerdagen finner du her

Her kan du registrere deg for mottak av dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Forrett:

Blinis med fenalår, rogn og reker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

10 g gjær
2½ dl melk
175 g lyst bokhvetemel eller hvetemel
1 egg
½ ts salt
1½ ss kremfløte
2 ss smør til steking
 
Topping:
100 g fenalår
100 g rød lodderogn
100 g pillede reker
1 dl seterrømme
½ finhakket rødløk

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i lunken melk, ca. 37 grader, og tilsett hvetemel. Rør godt. Skill egget, ha eggeplommen og salt i deigen og rør godt.
 
La deigen stå til heving i 3-4 timer. Nå skal deigen ha en tyktflytende konsistens. Hvis den er for tykk, kan du tilsette litt melk.

Pisk eggehvite og krem stivt hver for seg. Vend begge deler forsiktig inn i deigen.

Stek runde små pannekaker av røren, 7-8 cm i diameter og omtrent 1 cm tykke, på medium til sterk varme.

Legg blinisene utover et fat eller på tallerkener, og smør en liten teskje rømme på hver. Lag tre varianter; en med fenalår, en med rogn og finhakket rødløk og en med reker. Pynt eventuelt med friske urter og sitron.

Oppskrifter på pannekaker

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hovedrett:

Kyllingfilet med melon- og mangosalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

4 kyllingfileter
4-6 ss søt chilisaus
salt og kvernet pepper
 
Salaten:
½ honningmelon
2 mango
1 isbergsalat
1 rød chili
1 lime
mynte
3 dl melonyoghurt

Fremgangsmåte

Pensle kyllingfiletene med chilisaus og krydre med salt og pepper.
 
Stek på svak varme i litt olje i ca. 6 minutter på hver side. La kjøttet hvile noen minutter før servering.
 
Salaten:
Del ingrediensene til salaten i passe biter og anrett på fat. Drypp over saft fra en lime.
 
Skjær kyllingfiletene i passe tykke skiver og legg dem på fat sammen med mango- og melonsalaten.
 
Drypp melonyoghurt over salaten og server ekstra ved siden av. Pynt med mynteblader like før servering.
 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Dessert:

Fritert ridderost med aprikos og valnøtter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

12 biter ridderost à 20 g
4 ss mel
1 egg
4 ss griljermel
3 dl frityrolje

½ dl sukker
1 dl vann
20 aprikoser, tørkede

20 valnøtter
1 dl rødbetespirer
1 ss rosepepper

Fremgangsmåte

Vend ost først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel. Varm opp oljen til 180 grader og fritér osten til den er gyllen.

Kok opp sukker og vann og ha i aprikoser. Kok til det begynner å tykne.

Servér ostebiter med aprikos, valnøtter og rødbetespirer. Dryss over litt rosepepper.

Prøv gjerne denne serveringsmetoden med andre oster også.

Flere osteretter

Sendt inn av

Foto: Jarle Nyttingnes

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode middagstips

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen