Dagens rett

Lettsaltet lammekjøtt med kålrot og raspeball

Det er siste dag før faste, og i dag skal du fråtse i god og kraftig tradisjonsmat.

I morgen starter fasten, og etter søndagens fastelavnsboller er det i dag fetetirsdag.
 
Tradisjonen tro skal du denne dagen spise den beste og feteste maten du har i huset, slik at du har noe å tære på i løpet av fasten. Tidligere var dagen i dag en festdag, og et velkomment avbrekk etter den magre husmannskosten.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Lettsaltet lammekjøtt med kålrot og raspeball

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 kg lammebog evt. nakke eller bryst, i skiver
5 ss salt

Saus:
5 dl lammekraft
1 ss maisennamel utrørt i
2 ss kaldt vann
½ purre i tynne skiver
½ ts nykvernet pepper
 
Gulrøtter

Fremgangsmåte

Lammekjøttet kan kjøpes ferdig lettsaltet i butikken. Du kan ellers salte det selv ved å gni kjøttet godt inn med salt og la det ligge natten over i kjøleskapet. Husk å skylle saltet av før koking.

Legg kjøttet i usaltet, kokende vann - det skal være rikelig med vann. La det koke opp, fjern skummet og la det trekke i ca. 1 time.

Sausen lages ved å tilsett purre i den kokende kraften, og rør inn maisennamelblandingen.

Server med saus, kokt kålrot, gulrot og raspeball .

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen