Dagens rett

Lettsaltet røkt lammelår

Ikke fisk denne onsdagen, det serverte vi nemlig i går. I dag er det deilig lammekjøtt, lettsaltet sådan, som skal trakteres. Men det er selvsagt ikke lammelåret som krever din oppmerksomhet under forberedelsene, men derimot tilbehøret. Vi forsøker oss på en rød italiensk godbit i glasset.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Lettsaltet røkt lammelår

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

1 stk. lettsaltet, røkt lammelår (2.5-3.5 kg)

Fremgangsmåte

Stikk steketermometeret i den mest kjøttfulle delen av låret. Legg i en kjele med kokende vann og la lammelåret trekke til termometeret viser ca. 72° C. Vannet skal såvidt dekke kjøttet. Eller du kan pakke lammelåret inn i aluminiumsfolie og "koke" det i stekeovnen på 125° C.

For å få ekstra god smak på kraften kan du godt tilsette løkringer eller purreringer.

Lammelåret serveres med nykokte poteter og kålrotstappe.

Tips: Lammelåret kan naturligvis spises kaldt også, da smaker det med Waldorfsalat til.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Waldorfsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Waldorfsalat:
3 eple
3 stilker stilkselleri
1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
50 g valnøttkjerner
1½ dl majones
1½ dl stivpisket kremfløte
1 stk sitron
200 g druer, blå

Fremgangsmåte

Skjær eplene i terninger og dynk med sitronsaft, slik at de ikke blir brune.

Stilkselleri og ananas skjæres i biter.

Bland sammen majones og stivpisket fløte.

Epler, stilkselleri, ananas og valnøtter blandes med majones og krem.

Smak til med sitron og ananassaft. Pynt med valnøtter og blå druer.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen