Dagens rett

Lettvint kyllingfrikassé

Sett frikasséen tilbake på menyen. Her får du en oppskrift som er enkel og samtidig smaker herlig.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Lettvint frikassé av kylling

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

300-400 g kyllingfilet
2 gulrøtter
1 stor skive sellerirot
½ purre
1 løk
½ blomkålhode i buketter
10-15 sukkererter
4 dl vann
1 terning hønsebuljong
Frikassésaus:
2 ss smør
3 ss hvetemel
½ dl matfløte
salt og pepper

Fremgangsmåte

Rens grønnsakene. Skjær gulrøtter og purre i skrå skiver, selleri i små terninger og løk i tynne kløfter.

Kok opp vann med buljongterning og legg i grønnsaker og de hele kyllingfiletene. Legg blomkålbuketter og sukkererter oppå. La småkoke til alt er akkurat gjennomkokt.

Smelt smør til sausen i en kjele, ha i hvetemel og spe litt etter litt med silt kraft fra grønnsaker og kyllingfilet.

Rør godt og gi sausen et oppkok mellom hver gang du sper. Rør inn fløte og smak til med salt og pepper.

Skjær kyllingfiletene i tykke skiver. Hell sausen over kylling og grønnsaker og server frikasseen på varme tallerkener med kokte grønnsaker til.
 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen