Lettvint ostekake med lime

Denne friske kaken med smak av lime «stekes» i kjøleskapet. Oppskriften er svært lettlaget.

Har du ikke prøvd å lage kaker med lime, er det på tide. Lime gir nemlig en veldig frisk, syrlig og litt «spiss» smak til baksten. Kombinert med fløten i denne kakeoppskriften gir det en optimal smaksopplevelse.

Det er ikke så mye som kan gå galt i denne oppskriften. Det du uansett skal passe på, er at du ikke overpisker kremfløten. I slike oppskrifter som dette er det bedre at kremfløten er pisket til myk masse enn at den grenser til fast, enn si kornete krem.

Ellers kan det være greit å vite at ved å bruke gelatinplater får man vasket bort flere avfallsstoffer enn ved å bruke pulvergelatin. Mange konditorer anbefaler derfor gelatinplater.

Denne oppskriften er til en form som måler 22-24 cm.

TIPS 1:  Er du en av de mange som lager ostekaker med Digestivekjeks? Prøv havrekjeks eller Gjende-kjeks i stedet. Du merker forskjellen.  Se flere kokketips

TIPS 2:  Når du skal bruke sitrusfrukter i kaker, er det aller best å helle kokende vann over den hele frukten i to omganger. Kok opp vann og legg lime, sitron eller appelsinene i en bolle og hell kokende vann over. La dem ligge i 20 – 30 sekunder og gjenta prosessen. Resultatet er et skall uten bitterhet i smak og en duft i kjøkkenet du ikke glemmer så lett.  Se flere kokketips

Ukens kake leveres hver torsdag av bakeglade Anne Brith Davidsen. Hun står bak kakebloggen villaperlesukker.no og ble nummer to i Hele Norge baker på TV3.

Les mer om Anne Brith her

Ostekake med lime

Antall porsjoner

12-16 stk.

Ingredienser

Bunn:
100 g smeltet smør
250 g havrekjeks

Fyll:
6 plater gelatin
350 g ferskost
150 g sukker
2 egg
Revet skall og saft fra 2 lime
3 dl fløte

Fremgangsmåte

Bunn:
Smelt smøret ved svak varme. Knus kjeksen i en foodprosessor og ha smulene i smøret.

Legg bakepapir eller plastfolie i bunnen av formen og trykk deigen ned i formen. Sett den i kjøleskapet i 1 time.

Fyll:
Bløtlegg gelatinen.

Rør sammen ferskost og sukker. Bland inn eggene ett og ett og tilsett limeskall.

Trykk vannet ut av gelatinplatene og ha limesaften i en kjele. Løs opp gelatinplatene ved svak varme.

Tilsett gelatinen i ostemassen under omrøring. Sett massen kaldt i 30 minutter.

Stivpisk fløten og bland den i ostemassen. Fordel dette på kaken og sett den i kjøleskapet ytterligere 2-3 timer.

Ta kaken ut av formen og pynt med lime og sitronmelisse.

TIPS 1:
Er du en av de mange som lager ostekaker med Digestivekjeks? Prøv havrekjeks eller Gjende-kjeks i stedet. Du merker forskjellen.

TIPS 2:
Når du skal bruke sitrusfrukter i kaker, er det aller best å helle kokende vann over den hele frukten i to omganger. Kok opp vann og legg lime, sitron eller appelsinene i en bolle og hell kokende vann over. La dem ligge i 20 – 30 sekunder og gjenta prosessen. Resultatet er et skall uten bitterhet i smak og en duft i kjøkkenet du ikke glemmer så lett.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen