Likør, hetviner, gløgg og annet godt juledrikke

Det er mye godt man kan fylle glassene med i juletiden. Hva med å servere noen nye hetviner, likører eller en god gløgg til dine nærmeste?
Redaksjonen
01 Desember 2005 - 02:02

Apéritifs tester av godt juledrikke
 
Denne testen dokumenterer med fylde at jo eldre jo bedre for de vellagrete portvinene av typene tawny og colheita. [Les mer]
 
I denne testen av i alt 22 kremlikører får markedslederen konkurranse. [Les mer]
 
Med et så bredt og ikke minst godt tilbud innen to av de edleste portvinsklassene, late bottled vintage (LBV) og vintage, som vi har på det norske markedet i øyeblikket, er tiden absolutt inne for å fylle kjelleren med godsaker for de nærmeste 10-15 årene. [Les mer]
 
Sitruslikører er et takknemlig innslag i så vel cocktailbarens ingrediensliste som i barkartets avdeling med digestifs. Og i denne blindtesten av 17 likører er det alternativer for begge behov. Dette er også en svært nyttig oversikt for deg som mikser dine drinker hjemme. [Les mer]
 
Det begrensete salget av sherry her til lands er dominert av noen få produkter, hovedsakelig søte. Men gjemt i kulissene finnes en rekke svært flotte og komplekse sherryer, både av tørr og søt type som fortjener å hentes frem. [Les mer]
 
Tilbudet av tokajere i Norge er ikke stort. Men hvilken rolle spiller det når det som finnes er så godt og variert? [Les mer]
 
Artikler om likører, punsjer og annet godt
 
I mer enn 100 år har franske Joseph Cartron fanget smak og duft og puttet blandingen på flasker. Vi søkte kilden for å finnet ut hvorfor bartendere står i kø for å sikre seg resultatet. [Les mer]
 
Det blir ikke jul uten en rykende varm gløgg. Her får du oppskriften på høytidens beste variant. [Les mer]
 
I Jerez finner vi noen av de sjeldne eksemplene på at store volum ikke nødvendigvis er synonymt med mangel på karakter. [Les mer]
 
Til tross for sterkvinenes reduserte popularitet, er ikke Douro et område i resignasjon, snarere tvert om. Millioninvestering i alt fra infrastruktur til vinteknologisk utstyr bidrar til å heve kvaliteten til nye høyder. [Les mer]
 
Ingen sitroner i verden kan konkurrere med Amalfi-sitronen i smak. Derfor ender den opp som likør - limoncello - som kan oppvise en unik kombinasjon av sødme og friskhet. Den perfekte avslutning på et godt måltid. [Les mer]
 
Banyuls er så mye mer enn en søt rød vin til sjokolade. Det er en av verdens mest komplekse hetviner som har et langt videre bruksområde enn desserter. At området også lager imponerende tørre rødviner er nok et godt argument for å bli bedre kjent med dette området. [Les mer]
 
Manzanilla fra Sanlucar de Barrameda er med sin elegante friskhet og fruktighet noe av det ypperste innen sherry. Argüeso og Hidalgo som begge oser av lange tradisjoner er blant de fremste tolkerne. [Les mer]
 
Fristende søt, gul og med en herlig, fyldig smak - dette er en flytende førjulsgave. [Les mer]
 
Late Bottled Vintage er i motsetning til de langt dyrere og mer prestisjetunge vintagevinene beregnet for konsum når den slippes på markedet. [Les mer]
 
Quinta dos Malvedos er Symington-gruppens flaggskip blant deres vingårder i Øvre Douro og opphav til de beste vinene under Grahams etikett. Med høyest mulig skår i graderingssystemet for vinmarker tilhører Malvedos grand crû-klassen. [Les mer]
 
En skikkelig velkomstdrink setter festen godt i gang, og her finner du oppskrifter for små som store. [Les mer]
 
Likører er kulturhistorie i verdens førende likørland Frankrike som byr på mer enn 200 ulike variasjoner over det søte. Selv om ikke alle har en like kronglete historie som Chartreuse, har de fleste lange tradisjoner. Men mange av dem er bare er kjent på lokalplan. [Les mer]
 
Mens Madeira i gamle dager var mye brukt og vel kjent i Norge, er kunnskap om og erfaring med disse helt unike vinene nå meget sparsom, unntatt hos noen få entusiaster. Mange vil etter å bli kjent med mulighetene få stor glede av disse utsøkte eliksirene som altså langt fra bare er klissete og søtladne. [Les mer]
 
Så løfter vi våre begre, og ønsker hverandre en riktig god jul. Akkurat som tidligere år. I vikingtiden skålte man i øl, og ønsket ikke bare god jul, men også fred. En god skikk som også bør etterfølges i vår tid. [Les mer]
 
Historien om whiskylikøren Drambuie er også historien om en landsforvist karismatisk prins, skotske klaner, en hemmelig oppskrift og en gammel dame på rom 208. Oppskriften på Drambuie kom hjem til Skottland i 1745, og mange av ingrediensene er fortsatt en vel bevart hemmelighet. [Les mer]

Selv om den har mange utfordrere, er det ingen appelsinlikører som truer Grand Marniers posisjon i mange cocktails og ikke minst desserter. [Les mer]
 
Fløtebaserte likører som Baileys er en dessert i seg selv og er en utmerket ingrediens i en rekke kaker og desserter. Her får du gode tips og varierte oppskrifter. [Les mer]
 
De beste portvinene fra 2000-årgangen kommer til å bli like legendariske som de beste årgangene i forrige århundre. Men de fleste av dem må lagres en stund. [Les mer]
 
Norges mestselgende likør har sitt navn etter hovedstadens helgen og beskytter, St. Hallvard. Ikke uten grunn, for den har siden fødselen i 1896 vært et produkt av byen. [Les mer]

Relevante seksjoner hos Apéritif
• Apéritif Pollisten
• Apéritif Bartender
• Apéritif - Min Bartender
• Apéritif - Tester

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her