Dagens rett

Linsesalat med fetaost

Hvem har sagt at det er kjedelig å være vegetarianer? Her har du en oppskrift hele familien vil elske.

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Linsesalat med fetaost

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 og en halv time

Ingredienser

225 g røde, gule eller grønne linser
1 laurbærblad
1 ss rødvinseddik
2 fedd hvitløk
1 ts sukker
12 dl vann
2 ss salt
1 finhakket rødløk
50 g soltørkede tomater i olje, silt av og hakket
2 ss balsamicoeddik
3 ss extra virgin olivenolje
100 g smuldret fetaost
3 ss finhakket bladpersille

Fremgangsmåte

Ha linsene i en kjele sammen med eddik, 1 båt hvitløk, sukker, laurbærblad, salt og pepper.

Hell over kaldt vann, kok opp og la linsene trekke rett under kokepunktet i ca. 25 minutter til de er møre, men holder fasongen.

La linsene dryppe godt av, fjern hvitløksbåten og laurbærbladet. Hell linsene i en stor salatskål og la de bli kalde.

Hakk den andre hvitløksbåten, og bland de øvrige ingrediensene sammen med linsene. Smak til med salt og pepper og sett salaten i kjøleskapet 2 timer før servering.

Isteden for linser er det også godt med bønner, fetaost kan også byttes ut med fersk mozzarellaost.

Lag denne salaten i litt god tid før du skal servere den, slik at all smaken trekker inn i linsene.

Gode retter med linser og bønner

Herlige salater

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen