Litt sint, mest god

Det er lov å ha lyst på sjokolade selv om det er sommer. Et lite chilibitt gjør disse muffinsene til noe litt utenom det vanlige.

Sjokolade, nøtter og chili er ukens smak på kakefronten. Litt annerledes, men veldig godt og heldigvis raskt og enkelt.

Sjokoladekaker for alle årstider

Sjokolade og chili er stort blant verdens sjokolademestere, les mer om to av Norges beste.  

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake , Apéritifs rykende ferske spalte.

Sjokolademuffins med chili og nøtter

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

3½ dl hvetemel
½ dl kakaopulver
1 ts bakepulver
½ ts salt
1 ts vaniljesukker
1½ dl sukker
100 g mørk, hakket sjokolade
½  rød finhakket chili , uten kjerner (kan sløyfes)
1 dl finhakkede valnøtt- eller hasselnøttkjerner (kan sløyfes)
2  egg
1 dl smeltet meierismør, avkjølt
2¼ dl helmelk

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.

Til denne oppskriften trenger du ca 12 muffinsformer. Bruk også gjerne et muffinsbrett som du putter formene i.

Sikt sammen mel, kakaopulver, bakepulver, salt og vaniljesukker i en bolle.

Rør i sukker, sjokolade samt chili og hakkede nøtter.

Visp sammen egg og avkjølt smør og tilsett deretter melk.

Rør blandingen i det tørre.

Fyll formene ¾ fulle.

Stekes midt i ovnen i 15 - 20 minutter.

Møt to av Oslos sjokolademestre

Tips: Pynt gjerne de avkjølte sjokolademuffinsene med litt vispet krem og bær. Et melisdryss gjør kakene ekstra fristende.

Sendt inn av

Foto: TINE

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen