Dagens rett

Løkpai med Jarlsberg og timian

Paier kan være svært raske å tilberede. Til dagens forslag trenger du kun en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig, vel og merke dersom du leser oppskriften og planlegger oppgavene i effektiv rekkefølge. Noen minutters pause med et glass vin er innberegnet.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Løkpai med Jarlsberg og timian

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4-5 rødløk, skåret i tykke skiver
4 hvitløksbåter, finhakket
1 laurbærblad
5 pepperkorn, svarte
2-3 nellikspikere
2 flak butterdeig, fryste
250 gr Jarlsberg, revet
2 ts timian, friske blader

Dryss:
1 ts timian, friske blader

Fremgangsmåte

Ildfast form i stekeovnen ved 230 grader, ca. 10 minutter for bare bunnen.
I stekeovnen ved 200 grader, ca. 15 minutter for hele paien.

Smelt smøret i en kjele og bland inn løk, laurbær, pepper, nellik og frisk timian. La surre til løken er nesten mør, ca. 20 minutter.

Kle formen med de tinte butterdeigsplatene. De kan gjerne kjevles sammen på forhånd. Prikk bunnen godt med en gaffel og forstek i ovnen.

Ta ut laurbær, pepperkorn og nellik og hell løken over den forstekte paibunnen. Dryss på litt salt og all osten. Stek paien til alt er gjennomvarmt og osten har smeltet.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen