Løssluppen karnevalsdrink med bourbon

Inviter til en skikkelig fest med karnevalbyens offisielle drink som har garantert for løssluppenhet i mer enn 150 år i New Orleans.

New Orleans er kjent som arnestedet for god musikk - og det gode liv. Ikke minst karnevalet Mardi Gras er en stor begivenhet i den spennende byen, og med stor festivitas hører også deilige drinker til.

En av French Quarters aller mest berømte gater har til og med fått navn etter et av USAs mest foretrukne brennevin - Bourbon Street.

Vinmonopolets beste amerikanske whiskey

Denne ukens fristende drink stammer fra innehaveren av Sazerac Coffee House i New Orleans, Sewell Taylor, som for mer enn 150 år siden skapte denne drinken basert på den lokale bitteren laget av apotekeren Antoine Peychaud og husets egen cognac.

Da Peychauds Bitter er vanskelig å få tak i bruker man i dag som oftest Angostura Bitter sammen med absint.

Da vinlusens herjinger med vinmarkene i Frankrike på 1800-tallet skapte dette en manko på cognac. Med tiden byttet man derfor ut cognacen i drinken med rugwhisky eller bourbon.

 
Sazerac er en av tidens store klassiske drinker, og i 2008 ble den annonsert som New Orleans offisielle drink - perfekt til å nytes i jazzklubbene eller under den store Mardi Gras-festen.

Flere klassiske drinker finner du her

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .

Les flere ukens drinker

Vi ønsker deg en riktig god helg!

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Sazerac

Antall porsjoner

1

Ingredienser

5 cl amerikansk whiskey, helst rugwhiskey
1 ½ cl sukkerlake
Noen dråper Peychaud's Bitter eller Angostura
Absint (til nød anisbrennevin)
Sitrontwist

Fremgangsmåte

Begynn med å skylle et avkjølt rocksglass, champagneglass eller cocktailglass med absint.
 
Hell ingrediensene i et mikseglass med is. Rør og sil over i glasset. Pynt med sitrontwist.
 
Råvarer:

Sendt inn av

Foto: Stockxpert

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme.

Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din .

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen