Kake
Luftig og frisk rabarbramousse

Luftig og frisk rabarbramousse

Server denne lekre rabarbradesserten i dag. Her har du den lettlagete oppskriften.
06 Juni 2013 - 07:10

Rabarbra er noe av det tidligste som høstes fra hagen og det er alltid stor stas når de første stilkene plukkes. Skåler med sukker hentes frem av ivrige småbarn og de syrlige stengene dyppes iherdig i sukkeret.

De tynne er best

Mange mener at rabarbra må høstes før St. Hans. Dette stemmer for så vidt, men du kan fint spise rabarbra i juli og august. De unge, tynne stilkene av planten har lavest innhold av oxalsyre og høyest innhold av eplesyre.

Flere gode oppskrifter med rabarbra

Det er dette som gir den beste smaken, derfor er det lurt å høste rabarbraen før St. Hans. Men har du glemt å høste den utpå sommeren, skal du vite at fløte og melk nøytraliserer det meste av oxalsyren.

Friske og sprø

Rabarbraen kan derfor fint brukes til mat hele sommeren om den kombineres med dette.

Flere gode desserter

Stilkene skal være friske og sprø i både farge og konsistens. Husk å rense rabarbraen før bruk. Kutt av topp og bunn. Vask godt med vann og kutt stilkene opp i biter. Rabarbra skal bare koke noen få minutter for å beholde farge og smak.

TIPS 1:  Fargen sitter i skinnet, og for å beholde den røde rabarbrafargen, kan du først koke avskjæret i 5 minutter i vann. Sile av kokevannet og bruke det til å forvelle de skrelte og oppkuttete stilkene i. Se flere kokketips

TIPS 2:  Hvit sjokolade passer godt til smaken av rabarbra. Ved å hakke opp biter av hvit sjokolade og vende inn i moussen/fromasjen gir du sommerdesserten en ekstra kontrast. Vil du ikke kombinere flere smaker men ha en kontrast i konsistensen? Hakk opp små biter av rabarbra og vend dette inn i moussen/fromasjen. Se flere kokketips

Rabarbramousse - fromasj

Rabarbramousse - fromasj

Fremgangsmåte

Rabarbrakompott
Kok opp rabarbra, vann, saften fra en sitron og 0,5 dl sukker. La dette småkoke i noen minutter. Ta det av platen og hell kompotten i en skål og avkjøl dette.
 
Rabarbramousse/fromasje
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp ½ dl vann og løs opp gelatinplatene i vannet. Pisk opp egg og 0,75 dl sukker til eggedosis. Pisk opp kremfløten til myk krem og vend dette inn i eggedosisen.
 

Hell gelatinen i forsiktig og rør dette inn. Ha til slutt i rabarbrakompotten.

Fordel moussen i en stor skål eller glass. Sett en tynn stilk i glasset før du heller oppi moussen/fromasjen.

Sett kaldt i noen timer før servering. Pynt med sitronmelisse.

TIPS 1
Fargen sitter i skinnet, og for å beholde den røde rabarbrafargen, kan du først koke avskjæret i 5 minutter i vann. Sile av kokevannet og bruke det til å forvelle de skrelte og oppkuttete stilkene i.
 

TIPS 2 Hvit sjokolade passer godt til smaken av rabarbra. Ved å hakke opp biter av hvit sjokolade og vende inn i moussen/fromasjen gir du sommerdesserten en ekstra kontrast. Vil du ikke kombinere flere smaker men ha en kontrast i konsistensen? Hakk opp små biter av rabarbra og vend dette inn i moussen/fromasjen.

Se alt det gode du kan lage med rabarbra

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her