Lun og lettvint eplekake

Lun eplekake med kald vaniljeis eller pisket krem er definitivt et av høstens høydepunkter. Her er en enkel og rask oppskrift.

Eplekake hører høsten til, men huske at det er de faste og syrlige eplene som gjør seg best i baksten.

Flere fristelser med epler

Denne kaken egner seg for øvrig ypperlig til frysing, så her er det bare å starte masseproduksjonen mens de norske eplene er på sitt beste.

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake , Apéritifs rykende ferske spalte.

Enkel eplekake

Antall porsjoner

12 stykker

Ingredienser

125 g smør
125 g sukker
125 g hvetemel
2 egg
1 ts bakepulver
ca. 4 epler
12 mandler
2 ss sukker
½ ts malt kanel

Fremgangsmåte

Du trenger en rund kakeform, ca. 24 cm i diameter.

Sett ovnen på 200 grader.

Smør, sukker, mel og bakepulver smuldres sammen.

Rør i sammenpiskede egg.

Deigen fordeles over i en smurt kakeform.

Rens og del eplene i båter og legg dem tett i tett delvis ned i deigen.

Dryss over hakkede mandler og sukker samt kanel hvis du liker det.

Stekes ca. 30 min ved 200 grader.

Eplekake serveres varm, lun eller kald.

Tips: Pisket krem eller rømme, is eller vaniljesaus gir kaken det lille ekstra.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen